Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Еліна Світоліна програла у півфіналі Вімблдона

У півфіналі одиночного жіночого турніру Вімблдон українська тенісистка Еліна Світоліна зазнала поразки від чешки Маркети Вондроушової та вибула з турніру Вімблдон-2023.
Еліна Світоліна

Про це з посиланням на сайт WTA повідомляє Громадське.

Після перемоги у 1/8 фіналу над білорускою Вікторією Азаренко, Еліна Світоліна зустрілась у чвертьфіналі з першою ракеткою світу — полячкою Ігою Швьонтек. Українка переграла її за сумою трьох сетів і зустрілась у півфіналі із чеською тенісисткою Маркетою Вондроушовою.

За підсумками двох сетів Еліна поступилася чеській колезі з рахунком 0:2 (3:6, 3:6). Так українська тенісистка закінчила виступ на турнірі Вімблдон-2023. Проте завдяки успішному виступу Світоліна стане першою ракеткою України, випередивши Ангеліну Калініну. 

Еліна вдруге в кар'єрі зіграла в півфіналі Вімблдона. У сезоні-2019 українку на цій стадії перемогла майбутня чемпіонка Сімона Галеп. 

Світоліна не грала на міжнародних турнірах із березня 2022 року. У середині травня 2022-го вона оголосила про вагітність і призупинення кар'єри. 

В останньому перед вагітністю сезоні Світоліна отримала 1324 очки та посіла 37 місце в рейтингу WTA. У вересні 2017 та 2019 року Світоліна посідала третє місце в рейтингу — це була її найкраща позиція в кар'єрі. Тенісистка була незмінною першою ракеткою України з 2013 року. У 2021-му Еліна Світоліна вперше в кар'єрі та історії України здобула бронзову медаль на Олімпійських іграх. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ