Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

“Давати дітям можливість мріяти і розвиватись”: у Львові Еліна Світоліна відкрила тенісний табір

У Львові стартував щорічний навчально-тренувальний табір Svitolina Tennis Camp для обдарованих тенісистів до 12 років.

Фото: Гал-інфо

Триватиме табір з 7 по 17 вересня на території відкритих і закритих тенісних кортів у Львові. Цьогоріч навчання відбуваються вже вшосте з ініціативи Svitolina Foundation. Сьогодні, 9 вересня, на тренування до юних спортсменів завітала Еліна Світоліна – найуспішніша спортсменка в історії українського тенісу, колишня третя ракетка світу за рейтингом WTA (Women's Tennis Association). 

Як зазначила Еліна Світоліна, проводять табір не випадково саме у Львові. Якісні тенісні клуби та гарантування безпекових умов для учасників програми – ключові аспекти для ідеального проведення кемпу в Україні. 

“Це чудова нагода для них – зіграти один з одним, потренуватись з учасниками з інших областей України. Із ними працює дуже класна команда з п’яти тренерів, психологів, фітнес-тренерів та лікарів. Це дуже класна демоверсія таборів із тренуваннями, які проводять вже на наступних етапах професійної спортивної кар’єри”, - розповіла Гал-інфо Еліна Світоліна. 

Долучились до табору 20 найсильніших дівчат і хлопців віком до 12 років, з національним рейтингом з різних куточків України. За словами спортсменки такий кемп стане для учасників поштовхом на майбутнє, мотивацією продовжувати займатись тенісом надалі. 

Фото: Гал-інфо

Олімпійська чемпіонка (бронзова призерка Літніх Олімпійських ігор 2020 в Токіо) розповіла, що її особисто заняття з дітьми мотивують рухатись далі. “Я полюбляю бути поруч із ними. Вони завжди дуже вмотивовані, дають мені багато енергії, мотивації рухатися, створювати нові проєкти. У нас із фондом вже є турніри для дітей, є ось такі табори, змагання, а також проєкт з психологічної допомоги спортсменам та інші. Тому це мотивує допомагати їм, давати дітям можливість мріяти і розвиватись у тенісі”, - відзначила Еліна Світоліна.

З учасниками працюють тренери з тенісу та фізичної підготовки, спортивний лікар і психолог. Гал-інфо поспілкувалось із одним із тренерів юних спортсменів, Майстром спорту України, капітаном юнацьких збірних України Дмитром Шепельовим, який детальніше розповів про навчально-тренувальний графік учасників табору. 

“Підйом о 7.30, о 22.00 – відбій. Після сніданку ми виїжджаємо на закриті або відкриті корти. У перший день дівчата мали заняття із загальної фізичної підготовки та розминку, а хлопці – перше тренування з тенісу. Потім вони міняються. Після обіду відпочинок та знову загальна фізична підготовка та тренування з тенісу. Також передбачено зустріч з психологом, медичне обстеження, теоретичні заняття з тенісу, дієтології (правильного харчування). Це доволі насичений графік на увесь день”, – розповів Дмитро Шепельов. 

Фото: Гал-інфо

Після п’яти таких днів у дітей буде один вихідний, після якого вони продовжать тренування. В останній день табору відбудуться контрольні матчі, за результатами яких тренерський штаб, психолог дадуть всебічний аналіз з рекомендаціями для батьків та особистих тренерів гравців.

“Головна місія і завдання цього табору – показати гравцям, як виглядає весь процес професійного тренування, що тенісом треба жити. Із цим треба вставати і засинати. Тренувальний процес – це не тільки дві-три години на корті, а вони тривають цілий день. І такою є головна мета цього табору”, - поділився у коментарі для Гал-інфо тренер. 

Нагадаємо, що вчора, 8 вересня, завершились Літні Паралімпійські ігри 2024. Збірна України посіла сьоме місце у медальному заліку, здобувши 82 медалі

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ