Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

"Енергетичний Рамштайн" в дії: Україна отримує обладнання з ЄС, Японії та США

Україна постійно отримує обладнання для ремонту енергетичного обладнання з багатьох країн світу.
Фото: Олександр Харченко / Медіацентрі Україна — Укрінформ

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна  — Укрінформ заявив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко. 

«Енергетичний Рамштайн» існує, просто він не сфокусований в одному місці, як було з базою Рамштайн. Але він працює в реальності, і працює дуже добре», —  сказав Олександр Харченко.

Щоправда, за його словами, виникають труднощі через технічну специфіку українських та закордонних електромереж.  

«Наприклад, Україна використовує 750-кіловольт лінії, це такі дуже потужні лінії для транспортування електроенергії, а Європа — ні. І ці типи обладнання доводиться опрацьовувати з колегами з Південної Кореї, з Японії, зі США», — пояснив директор Центру досліджень енергетики.

Олександр Харченко також зазначив, що російська атака на українську енергетичну інфраструктуру 31 жовтня була більш масованою за обстріли 10 та 11 жовтня. За прогнозами центру, від 35% до 45% обладнання української енергосистеми пошкоджені внаслідок рашистських атак. Також ці показники постійно змінюються. 

«Але й українська система вже краще розуміє, як опонувати цим ударам. Також наша протиповітряна оборона працює все краще і краще», —  запевнив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ