Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Енергоблоки Рівненської АЕС перевірили інспектори МАГАТЕ

21 січня 2020 року на Рівненській АЕС відбулась інспекція Міжнародного агентства з атомної енергії, яка здійснює контроль щодо застосування гарантій до ядерного матеріалу в рамках міжнародної Угоди між Україною та МАГАТЕ відповідно до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї
Міжнародне агентство з атомної енергії

Як повідомляє кореспондент прес-центру РАЕС Анна Мохнар, захід відбувся з метою перевірки свіжого ядерного палива на енергоблоках №№1, 2 (ВВЕР-440) Рівненської АЕС. Учасниками перевірки стали інспектор R. Hajdusek та S. Poe, головний спеціаліст - державний інспектор інспекції з ядерної безпеки на РАЕС Віталій Малютяк та фахівці відділу ядерної безпеки (ВЯБ) електростанції.

По завершенню інспекції відбувся дебрифінг, у ході якого обговорювалися питання щодо результатів проведення інспекційної перевірки та терміни проведення наступної. Як зазначив начальник лабораторії ядерного палива ВЯБ РАЕС Борис Ястремський, інспекцію проведено успішно, в повному обсязі та без зауважень.

Нагадаєяо, як повідомляло Гал-інфо, держпідприємство "НАЕК "Енергоатом" і АТ "Турбоатом" підписали програму модернізації обладнання 15 енергоблоків чотирьох українських АЕС на 5-річний період (2020-2024 роки).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ