Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Енергоефективність у промисловості – прямий шлях до підвищення конкурентоздатності

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук із представниками Проекту UNIDO UKR IEE обговорив актуальні питання розвитку сфери енергоефективності у промисловості та подальшу співпрацю.

Як наголосив Сергій Савчук, сьогодні на промисловість припадає близько 36% від усього енергоспоживання в країні. Тому один із перших кроків, який необхідно впроваджувати промисловим підприємствам – це енергоменеджмент.

Зокрема, Проект UNIDO за підтримки Держенергоефективності запровадив тренінги з енергоменеджменту в промисловості за міжнародним стандартом ISO50001. Навчальний курс вже пройшли близько 80 енергоменеджерів.

Окрім різних напрямів діяльності, UNIDO також надає підтримку при підготовці баз даних кращих практик енергоефективних рішень для використання промисловими підприємствами.

За підсумками зустрічі сторони домовилися продовжити партнерство. А також дійшли згоди провести наприкінці весни спільний із Держенергоефективності, UNIDO та UNECE форум, щоб стимулювати промислові підприємства до впровадження систем енергоменеджменту, проектів з енергоефективності, а також «чистої» енергетики.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ