Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

EOS vs Bitcoin: куди краще вкласти гроші?

Крипторинок безперервно розвивається, тому з'являються нові валюти, які успішно конкурують з відомими криптовалютами. У 2016 році було випущено валюту EOS.

Цифрова платформа дозволяє створювати велику кількість децентралізованих програм. Експерти впевнено стверджують, що EOS є головним конкурентом Ефіру. Крім цього відносно "молода" валюта може надалі конкурувати з Біткоїном.

Що потрібно знати про EOS?

Екосистема EOS позбавлена ​​стандартних адрес для проведення фінансових операцій. Криптовалюта дозволяє працювати користувачам з маштабованим блокчейном. Монета зручна, гнучка та швидка. Цього вдалося досягти за рахунок смарт-контрактів із синхронними алгоритмами.

Блокчейн функціонує на основі протоколу DPoS. Це означає, що користувачі вибирають виробників блоків за допомогою голосування. Платформа дозволяє керувати акаунтами, базами даних, створювати сучасні програми.

Наприкінці травня 2022 року курс криптовалюты EOS варіювався від 1 до 2 доларів за токен. За час існування валюти максимальні котирування наблизилися до позначки 5,09 дол.

Чому вигідно вкладати в EOS:

  • підвищена масштабованість;
  • простота застосування;
  • зручність використання;
  • підвищена продуктивність.

Багато фінансових організацій інвестують кошти в цю криптовалюту, оскільки бачать у ній перспективи зростання. Якщо говорити про те, куди вигідніше вкласти гроші: у Біткоїн чи EOS, то краще витратити кошти на “молоду” криптовалюту. Зараз вона коштує дешево, тому є можливість купити кілька сотень, а то й тисяч токенів і чекати на її ріст.

Згідно з прогнозами, котирування EOS зростатимуть. 2023 року курс може піднятися до 15-25 доларів за токен, а 2024 року досягне 35-40 доларів. Вкладати кошти у ВТС зараз досить ризиковано, особливо після обвалу курсу. Тим не менш, багато інвесторів стверджують, що зараз саме час купити Біткоїн за зниженою ціною і очікувати істотного зростання курсу через 6-12 місяців.

Це означає, що поки не варто відкривати обменник и Биткоин на Киви міняти, оскільки є всі передумови того, що з часом котирування збільшаться. Навіть якщо власники токенів втратили кошти, не варто поспішати та обмінювати ВТС на гривні чи інші фіатні кошти.

Чому варто вкладати гроші в Біткоїн?

Купівля токенів виправдана тим, що ними легко розраховуватися на багатьох майданчиках. Наразі ВТС популярний серед фанатів онлайн-ігор на різних платформах. Монетами можна розраховуватися за розваги, послуги та товари.

Причини, чому варто купити Біткоїн:

  • дана криптовалюта вже не вважається дивиною (у мережі є багато інформації, як заробити на Біткоїні);
  • ВТС використовує платіжний протокол Lightning Network;
  • Біткоїн анонімний;
  • державна влада та всі можливі фінансові організації не можуть знецінити Біткоїа, оскільки в його основі лежить децентралізація;
  • пропозиція ВТС обмежена.

Ще однією причиною, щоб придбати Bitcoin є уповільнення глобальної економіки, якого не вдасться уникнути.

Багато власників токенів не продають їх, оскільки розраховують на отримання прибутку у майбутньому. Внесок у ВТС є ризикованим, але якщо вчасно обміняти монети на фіатні кошти можна пристойно заробити.

Наприклад, у березні 2020 року 1 токен коштував близько 4000 доларів і за 11 місяців ціна зросла до 53000 доларів. Власники криптовалюти збільшили свій дохід у рази, обмінявши Bitcoin на гривні, долари або євро за найвищим курсом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ