Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Е-пенсія": в Україні запустили сервіс для подачі заявок на виплати онлайн

Пенсійний фонд України запровадив модель «е-пенсія», яка передбачена для звернення громадян з приводу призначення пенсій в електронному форматі. Про це на прес-конференції повідомив голова фонду Євген Капінус.

«Людина може самостійно через наш портал подати всі документи, необхідні для отримання пенсійного забезпечення, і, відповідно, у банку, коли прийде відповідне СМС, щоб отримати пенсійне посвідчення і виплату пенсійного забезпечення», - сказав він.

За словами Капінуса, найближчим часом планується запуск мобільного додатку для надання даної послуги. Про це повідомляє УНІАН.

«Найближчим часом ми презентуємо наступний етап - мобільний додаток, за допомогою якого можна буде самостійно подавати всю інформацію до Пенсійного фонду й отримувати її», - сказав Капінус.

Як додав директор департаменту інформаційних систем і електронних реєстрів Пенсійного фонду Олександр Малецький, свої електронні заявки громадяни повинні залишати на веб-порталі електронних послуг ПФУ, на якому необхідно попередньо зареєструватися.

Нова послуга існуватиме паралельно з можливістю особисто прийти в центр обслуговування Пенсійного фонду і подати документи для призначення пенсії.

За даними ПФУ, на сьогодні заявки на отримання звернення за призначенням виплат за допомогою послуги «е-пенсія» подали 11 осіб. На розгляд кожної заявки, поданої в електронній формі, відводиться 10 днів. Довідка УНІАН.

Станом на квітень цього року на порталі Пенсійного фонду було зареєстровано понад 3,2 млн користувачів, з них 400 тисяч зареєструвалися за допомогою електронного цифрового підпису.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України остаточно закріпив механізм підвищення пенсій для людей, які мають великий стаж, але протягом всього робочого періоду отримували невеликі зарплати, - повідомляє прес-служба Кабміну.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ