Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Епідемії грипу на Львівщині немає, – Наталія Тімко

Цьогоріч в області очікують на грип трьох штамів, проте епідемії на Львівщині зараз немає. Про це сьогодні під час прес-конференції заявила Наталія Тімко – головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА з епідеміології. Повідомила прес-служба Львівської ЛОДА.

Натомість прогнозувати чи перетнуть таки показники захворюваності епідеміологічний поріг цього року прогнозувати не можливо. Втім, як зазначила Наталія Тімко, уже відомо, які саме штами грипу загрожуватимуть мешканцям області.

«Так, в осінньо-зимовий період 2018-го року в області очікують на грипи штамів A(H1N1) Мічіган, який прийшов на зміну так званому «свинячому грипу», або Каліфорнія-2009. Його вже цього року не буде. З другими ми вже зустрілися минулого року «Гонког» і «Брізбен». Тому вакцини, які зараз можна купити підготовані саме для цих штамів грипу», - наголосила епідеміолог.

В той же час вона нагадала, що люди, які вакцинувались минулого року в жодному разі не захищені від грипу цьогоріч.

Як пояснила Наталія Тімко – імунітет після щеплення формується за два тижні, відтак до півроку людина гарантовано захищена від грипу. Але у подальшому вона не є захищеною від захворювання.

Також Наталія Тімко додала, що на Львівщині уже вакцинували 1300 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ