Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

еSim — картка майбутнього вже доступна для вашого телефону

На зміну звичним SIM-карткам приходить нова технологія вбудованих чіпів eSIM.

Основна новація винаходу — оформлення номерів, а також зміна тарифів і операторів виключно в режимі онлайн. Таким чином єдине, що потрібно зі сторони абонента — придбати eSim. А далі все відбувається дистанційно.

atodjNTt6UI3aemoXztciBN_XxQPYa829KJNp81h-UHfFCELcokPLIB8X3kvX1LdegdqFx3wgFpaiaa8pDFezDfdjCyQMre0eRzsuccoGWHLYgVmFSayNWAp5QcUKGIFWOvcHSsqlq5xqy_cFbSb2Q

Що таке eSIM?

Назва eSIM розшифровується як embedded SIM, тобто вбудована карта. Детальніше про всі її характеристики можна дізнатись на сайті інтернет-магазину Kyivstar.

З технічної точки зору eSIM — це мікросхема розміром 5 на 6 мм, запаяна на материнській платі. Всередині неї є процесор на 10 МГц, енергонезалежна пам'ять, контролери та операційна система.

Основна ідея eSIM криється в полегшенні процесу зміни оператора зв'язку і тарифу. Наприклад, якщо ви приїжджаєте до нового міста, то відразу ж можете придбати еSim та підібрати для себе найбільш зручний тариф у місцевого оператора та підключитись до нього. eSIM має й інші переваги, про які варто знати.

Чому варто придбати еSim?

  • Технологія підходить підприємцям, які здійснюють безліч дзвінків у різні міста та країни. Для кожного випадку можна підібрати найвигідніший тариф.
  • Карту eSIM не можна втратити або зламати, а також неправильно вставити у пристрій.
  • Менше проблем виникає при втраті телефону. Карту легко заблокувати і відразу відновити на новому телефоні.
  • Для стільникових операторів використання eSIM — це відмінна можливість заощадити на пластиці, дилерах та оренді.
  • Впровадження eSIM призведе до зростання конкуренції серед віртуальних операторів, що дозволяє клієнтам заощаджувати.
  • eSIM має можливість працювати з одним номером і тарифом з різних пристроїв.
  • Нова технологія дозволяє зробити IPhone двосімним. У телефоні продовжить працювати традиційна SIM, а другий номер (або навіть декілька) буде записано на віртуальну картку.
  • На eSIM можна записати до 10 номерів, але активним може бути лише один.

На яких пристроях працює та як налаштувати eSIM?

Більшість нових флагманських моделей вже оснащені технологією вбудованої сімки.

Віртуальні картки Apple працюють в iPhone XS, iPhone XR і всіх наступних моделях. Дозволяють використовувати цифрову картку всім планшетам iPad із модулями стільникового зв'язку, випущеним після 2019 року.

Новий номер активується за допомогою QR-коду або звичайного коду, які можна отримати у стільникового оператора. Код потрібно відсканувати на смартфоні з увімкненим інтернетом (наприклад, через Wi-Fi). Потім необхідно перейти в налаштування та активувати отриманий профіль eSIM, додавши мобільний тарифний план.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ