Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Естонія 4 роки виділятиме на оборону України 0,25% ВВП

Із 2022 року Естонія вже надала Україні військову допомогу на суму майже 500 млн євро

Фото: Depositphotos

Естонія з 2022 року надала Україні військову допомогу на майже 0,5 млрд євро і в наступні чотири роки спрямовуватиме на це 0,25% внутрішнього валового продукту.

Про це заявила прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас на пресконференції, передає Укрінформ.

«Внесок Естонії у перемогу України становитиме 0,25% ВВП протягом наступних чотирьох років. Якщо кожна країна внесе по 0,25%, це те, що потрібно Україні для перемоги у цій війні», - сказала Каллас, закликавши інші країни наслідувати цей приклад.

Глава естонського уряду додала, що з 2022 року Естонія вже надала Україні військову допомогу на суму майже 500 млн євро. «Це необхідно і для забезпечення нашої безпеки», – підкреслила вона.

За її словами, у наступні роки Естонія також виділятиме 14 млн євро на рік на відновлення України та пов'язані з цим рішення.

Каллас зазначила, що багато людей звикли до війни, і в демократичних країнах громадська думка впливає на більш повільне ухвалення рішень. Однак, на думку прем'єр-міністра, у різних країнах необхідно проводити послідовну роз'яснювальну роботу про те, чому важливо надавати підтримку Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ