Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Естонія підготувала понад 1300 українських військових з початку повномасштабного вторгнення

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Естонія забезпечила навчання понад 1300 українських військовослужбовців. Це приблизно одну шоста від кількості естонських Сил оборони, які були підготовлені за два роки.

Про це повідомляє ERR, з посиланням на заяву речника Міноборони Естонії Роланда Мурофа.

"З початку війни (в Україні — ред.) ми підготували понад 1300 українських солдатів. Це в основному базова підготовка для військових, а також артилерійська та снайперська підготовка і кіберпідготовка", — сказав Муроф.

Зі свого боку пресофіцер естонського Генштабу Сил оборони Тааві Лаасік розповів, що щорічно у Збройних силах країни проходять навчання майже 3800 призовників. У 2024 році чисельність призовників, встановлена ​​розпорядженням міністра оборони, становить 3900 призовників, додав Лаасік.

Він також зазначив, що навчання українських військових принесе практичну користь і естонським Силам оборони.

"Обмін знаннями та досвідом є важливою частиною кожного навчального курсу, і це двосторонній процес. Сили оборони уважно стежать за розвитком подій в Україні, а також збирають відгуки та досвід від українських підрозділів і солдатів, які проходять тут підготовку", – сказав Лаасік.

Витрати на підготовку українських військовослужбовців покриваються як на двосторонньому рівні, так і в межах місії Євросоюзу з надання військової допомоги Україні (EUMAM). У її межах станом на листопад підготували 34 тисячі українських військових.

Водночас у Міністерстві оборони і Силах оборони Естонії зауважили, що не можуть розкривати деталі навчання українців і його вартість.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ