Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Фахівці центру UNBROKEN стажувались у провідній клініці США

Спеціалісти Національного реабілітаційного центру UNBROKEN пройшли стажування в одній із провідних клінік США — NYU Langone Health. Саме ця клініка є американським лідером у лікуванні та відновленні пацієнтів з важкими травмами, зокрема ампутаціями. Про це повідомляє ЛМР.
Фото: Unbroken

«Вчитися до Нью-Йорка вирушило троє спеціалістів нашого центру: протезистка, фізичний терапевт та ерготерапевтка. Впродовж двох тижнів стажування особливу увагу приділили протоколам роботи в команді, індивідуальному підходу до пацієнтів та впровадженню передових технологій у процес відновлення», - зауважили у Першому медичному об’єднанні Львова.

Зокрема, протезистка центру UNBROKEN Оксана Лехняк мала можливість відвідати кілька протезних майстерень Нью-Йорка, де ознайомилася зі складними випадками і 3D-друком куксоприймачів.

«Для мене було цікавим побувати в різних протезних клініках, поспілкуватись із протезистами з багаторічним досвідом та обговорити їхні складні випадки. Надто – побачити яке рішення вони знаходили для тих чи інших випадків та чим керувались», - поділилась враженнями Оксана Лехняк. 

Довідка

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) – унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від російської агресії, отримують комплексну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і протезування.  Постраждалим не лише встановлюють протези –  тут їх виготовляють. Також поранені отримують фізичну, психологічну і психосоціальну реабілітацію та відновлення у супроводі фахівців. Всю допомогу пацієнтам надають безкоштовно. Центр відкрили у квітні 2023 року.

Центр протезування та ортезування міжнародного рівня, площею 1000 квадратів, відкрили 10 травня 2024 року на базі центру UNBROKEN за підтримки уряду Німеччини. Тут в рік зможуть виготовляти понад тисячу протезів, навчати майбутніх протезистів та проводити дослідження й розробки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ