Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Фахівці з Лос-Анжелесу проведуть у Львові тренінг із захисту інтелектуальної власності

ЛОГО «Центр розвитку науки» спільно з Східноєвропейським консорціумом біомедичних центрів RECOOP HST та американським медичним центром CSMC 09 квітня 2010 року проводять тренінг для студентів і молодих вчених з управління інтелектуальною власністю в Україні, США та ЄС з метою захисту закріплених законом прав на результат інтелектуальної діяльності в будь-якій галузі науки, – повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

«Хто хоча б один раз зіштовхувався з проблемою порушення прав інтелектуальної власності, той розуміє наскільки важливим і актуальним є їх захист. Адже все дуже гарно виглядає в теорії (в Україні є ціла низка нормативно-правових документів, які регулюють дану сферу, створений Державний департамент інтелектуальної власності, у світі існує навіть Всесвітній день інтелектуальної власності тощо). Однак, на практиці реальна ситуація є дещо іншою. Скажімо, в США щорічно один середньостатистичний університет об’єктів інтелектуальної власності реалізовує на суму близько 5-ти млн дол., тоді як в Україні такої суми не досягають навіть усі університети країни разом узяті. Тому ми прагнемо навчити вітчизняних науковців способів управління інтелектуальною власністю в Україні, з метою запобіганню піратству, плагіату, несумлінної реєстрації, підроблення та зміни інформації), а також в США та ЄС, з метою уникнення трансферу технологій за кордон. Ви зрозумієте яким чином можна оцінити об’єкт інтелектуальної власності, отримаєте нову та цікаву інформацію про винаходи, здобудете знання про шляхи та можливості ліцензування та патентування», - зауважує Голова ЛОГО «ЦРН» Євген Філяк.

 

Тренінг будуть проводити найкращі фахівці з Лос-Анжелесу (США). Тренінг є безкоштовним.

 

Довідка

 

Центр розвитку науки (ЦРН) – це обласна громадська організація, що об’єднує науковців та інших людей, які прагнуть розвивати українську науку. Метою створення організації є стимулювання розвитку прикладної науки, впровадження українських розробок у виробництво та підвищення конкурентоспроможності львівських науковців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ