Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

FATF ввела додаткові обмеження проти росії

На жовтневому Пленарному засіданні в Парижі Міжнародна група з протидії відмиванню брудних грошей FATF ухвалила рішення обмежити доступ російської федерації до міжнародної взаємодії в сфері боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму.

Як повідомив голова Нацбанку Андрій Пишний, відтепер рф не має права брати участь у засіданнях регіональних органів FATF як учасник та член. Крім того, заборонено долучатися до поточних і майбутніх проєктів організації.

Укотре отримуємо результат завдяки консолідації зусиль. Україна працює злагоджено, щоб крок за кроком досягти визнання справедливості і того факту, що росія – держава-спонсор тероризму і їй не місце в організації FATF.

У цьому напрямі Державна служба фінансового моніторингу, Міністерство фінансів України, Верховна Рада України та Національний банк разом працювали задля результату, і ми не зупинимося, докладемо усіх зусиль, щоб довести цю справу до кінця і затягти зашморг на шиї російських терористів!

Кожна інституція працює для цього. Від Нацбанку свою кінцеву мету ми чітко зазначили в нашому листі до FATF, який було надіслано напередодні Пленарного засідання . Це ПОВНЕ ВИКЛЮЧЕННЯ російської федерації з числа країн – членів FATF та включення її до "чорного списку FATF" (списку юрисдикцій із високим рівнем ризику, на які поширюється заклик до дії).

Членство держави-терориста у FATF ставить під сумнів репутацію цієї організації, створеної на основі принципів міжнародного співробітництва та взаємної довіри. росія порушувала, порушує і, впевнений, що продовжить порушувати основні принципи FATF.

Робота продовжується. Сьогоднішній результат – це лише один із кроків, але це чергове підтвердження, що наші аргументи чують, тому крок за кроком ми досягнемо повної ізоляції країни-агресора.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ