Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ФДМУ продає «Волиньторф»

Загалом об’єкт включає 109 одиниць нерухомого майна

Фото: Depositphotos

Фонд держмайна проведе приватизаційний аукціон з продажу державного підприємства «Волиньторф».

Торги відбудуться на Prozorro.Продажі, стартова ціна становить 190,2 млн грн (без ПДВ). Гарантійний внесок для участі у торгах – 38 млн грн (без ПДВ), повідомляє прес-служба Фонду.

У ФДМ наголосили, що «Волиньторф» – прибуткове підприємство, яке спеціалізується на виробництві торф'яних брикетів. За перше півріччя 2023 року воно отримало 90,4 млн грн доходу, за весь 2022 рік – 200 млн грн. При цьому за січень-червень 2023 року «Волиньторф» заробив 6,2 млн грн чистого прибутку, а за весь 2022 рік – 10,6 млн грн.

На 30 червня 2023 року у «Волиньторфу» не було простроченої кредиторської заборгованості, а поточна кредиторська заборгованість становила 20,2 млн грн (в тому числі за розрахунками з бюджетом 8,9 млн грн, за розрахунками з оплати праці – 2,6 млн грн тощо).

Загалом об’єкт включає 109 одиниць нерухомого майна (виробничі, складські, адміністративні приміщення тощо) загальною площею понад 21 тис. кв. м. На підприємстві працює 302 людей, а на балансі перебуває 164 транспортні засоби. Також до складу держпідприємства «Волиньторф» входить відокремлений підрозділ «Маневицький торфозавод».

Підприємство має спецдозволи на користування надрами на родовищах «Засвіття Ситнелюк» (на 18 років) і «Сойне» (19 років).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ