Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Фехтувальники Львівщини вибороли три медалі на чемпіонаті Європи серед кадетів

Континентальна першість з фехтування серед кадетів та юніорів відбулася в італійському Неаполі. Про це інформує Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Результати представників Львівщини:

  • Аліна Дмитрук і Анна Максименко разом з дніпрянкою Марією Середою і киянкою Емілі Конрад  стали чемпіонками Європи з фехтування на шпагах 

  • Анна Максименко напередодні виборола «золото» в особистих змаганнях на шпагах

  • Максим Гула разом з киянами Максимом Микитенком та Марком Стасовським і ужгородцем Мироном Дурневичем завоювали золоті нагороди командних змагань із фехтування на шпагах.

«Львівщина та Львів зокрема, мають доволі давні та історично сталі традиції розвитку фехтування. Перший гурток фехтувальників у Львові діяв від 1848 р., а вже в 1894 році при українському гімнастичному товаристві «Сокіл» секції фехтування почали функціонували в інших містах тодішньої Галичини. Якщо ж говорити в контексті сьогодення, то найбільшим успіхом є золото Лондонської Олімпіади нашої шпажистки Яни Шемякіної. Сьогодні бачимо стрімкий ріст представниць уже молодої генерації спортсменів»,– розповів керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як. 

Додамо, що Анна Максименко, Аліна Дмитрук та Максим Гула на змаганнях представляють обласну «Школу вищої спортивної майстерності». Вони тренуються під керівництвом Андрія Орліковського та Зоряни Семеряк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ