Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Фермери заблокували Брюссель тракторами

Кілька тисяч обурених фермерів ЄС у понеділок відправилися у Брюссель (Бельгія) на тракторах для протесту проти зубожіння селянських господарств союзу.

Біля штаб-квартири Європейського союзу почалася акція, запланована ще в серпні. Тоді оприлюднили статистику про мільярдні втрати фермерів зокрема через російське ембарго, зміну смаків європейців та спад китайського попиту. Аграрії мітингують біля офісу ЄС перед нарадою міністрів сільського господарства країн-членів ЄС, присвяченій ситуації на ринку, пише Le Soir.

У повідомленні аграрної лобістської контори Copa-Cogeca, у Брюссель прибуло більше шести тисяч фермерів, переважно бельгійських, французьких та німецьких, та дві тисячі тракторів. Через падіння доходів фермерів вони вимагають активної допомоги від уряду чи повернення системи виробничих квот.

Статистика ЄС показує, що європейські ціни на молоко впали на 20% за минулий рік, а свинина – на 16%.

«Маржа завжди невелика, але цього року було особливо складно. Так чи інакше, нам усім потрібно, щоб бізнес приносив прибуток», - пояснила Bloomberg британська фермерка Таня Роббінс перед процес.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ