Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Фестиваль "Jazz Bez" цього року збільшить часові та географічні рамки: програма

ІХ Міжнародний фестиваль джазової музики "Jazz Bez", який пройде у Львові, та ще дев’яти містах України та Польщі з 4 до 13 грудня, збільшить кількість концерів у великих залах. Про це сьогодні, 19 листопада, під час прес-конференції розповів прес-секретар МО «Дзига» Юрій Вовкогон.

  

«Ми збільшили кількість концертів у великих залах, адже минулого року зауважили, що в клубному форматі далеко не всі бажаючі можуть потрапити на концерт», - розповів Юрій Вовкогон.  Триватиме фестиваль одинадцять днів, під час яких буде представлено різноманітні напрямки джазу, експериментальної та імпровізаційної музики знаних та визнаних колективів і нових проектів іменитих музикантів. Джазовий марафон охопить такі українські і польські міста як Львів, Перемишль, Люблін, Санок, Тернопіль, Севастополь, Луцьк та Київ. При цьому у Львові джазові концерти відбуватимуться щодня. Вперше до осередків фестивалю долучиться село Новиці (Польща), в якому народився Богдан-Ігор Антонич.

 

На  фестивалі виступлять понад двадцять джазових проектів, у яких грає близько сотні музикантів із тринадцяти країн світу – Японія, Єгипет, Литва, США, Німеччина, Данія, Великобританія, Нідерланди, Франція, Росія, Білорусія, Польща та Україна.  Зокрема львів’ян тішитимуть «Borderland Mariana Sadovska&band»,  «Shockolad + PL» у супроводі оркестру «Leopolis», hard-bop проект «New Bone», «Jagodzinski Trio», патріархи львівського джазу «Dzyga Jazz Quartet», «GURZUF» із Білорусії, «Happy 55» з Росії, українсько-голандський cool-jazz проект «BEZ SPOGADIV», переможці етно-джазового фестивалю «Флюгери Львова» 2009 року гурт «Ad libitum» , гурт «EMPE-3» з Польщі, проект «Z-Band», міжнародний квартет сучасного джазу «OFF-QUAR-TET », експериментатори із ф’южином та східною музикою «Hot Potato Project » із Єгипту та інші. Як зазначив Юрій Вовкогон багато відомих музикантів погодилися провести майстер-класи для львівських джазових музикантів.

 

Загальний бюджет фестивалю – 300 тис доларів США. Що ж стосується Львова, то витрати на організацію фестивалю в цьому місті складають 70 тис доларів. «Ми очікуємо, що вдасся повернути кошти за рахунок концертів, адже від міста спонсорської допомоги ми не отримали, так само як  і не змогли знайти меценатів», - розповіла менеджер фестивалю Юлія Хомчин. За її словами МО «Дзиґа» повністю фінансує проект в нових містах учасниках – Івано-Франківську та с Новиці (Польща). Концерти  у Львові відбуватимуться у Львівській Філармонії, театрі ім.. Марії Заньковецької та «ДжазКлубі.Львів». Квитки на концерти можна придбати у галереї «Дзиґа», касах філармонії та театру Заньковецької. Для студентів та працівників  закладів культури надається  знижка 50 %. Вартість квитків без знижки від 20 до 150 грн. Абонементи на всі 8 концертів у великих залах коштуватимуть 800 грн. 

 

 

Співорганізаторами фестивалю виступають Польський Інститут у Києві , Генеральне консульство Республіки Польща у Львові , Французький Альянс , Представництво Європейської комісії в Україні , «Луцький джаз-клуб », «Севастопольський джаз-клуб», Цент культури міста Перемишль, Центр культури міста Люблін , Фундація «Transkultura».

 

Програма ІХ Міжнародного фестивалю "Jazz Bez",

 

4 грудня, п’ятниця

театр ім. Марії Заньковецької, 20:00

«BORDERLAND.Mariana Sadovska & Band» (Україна-Німеччина)

 

 

5 грудня, субота

Львівська Філармонія, 19:00

     «New Bone» (Польща)

     «Shockolad+PL» у супроводі оркестру «Leopolis» (Україна-Польща)

 

6 грудня, неділя

Львівська Філармонія, 19:00

     «Jagodzinski Trio» (Польща)

     «Avtokar: Sanders- Trzaska- Zimpel- Тоkar » (Великобританія-Польща-Україна)

 

7 грудня, понеділок

jazz-club «Kvartyra №35» , 20:00

     «Ad Libitum» (Україна)

       jam-session: Gnydyn, Lytvynyk, Dambrovski, Vynnycka, Borisov, Bituckih, Gaydar…

 

8 грудня, вівторок

jazz-club «Kvartyra №35» , 20:00

     «BEZ SPOGADIV» (Нідерланди-Канада-Україна)

     jam-session: Тоkar, Doneda,Trzaska, Zimpel, Nakatani, Blondi, Yaremchuk, Sanders…  

 

9 грудня, середа

Львівська Філармонія, 19:00

     «Happy55»  (Росія)

     «GURZUF» (Білорусія)

 

10 грудня, четвер

театр ім. Марії Заньковецької, 19:00

     «Doneda-Yaremchuk-Blondi-Nakatani» (Україна- Франція- Японія)

     «Witnesses of фusion» (Росія)

 

11 грудня, п’ятниця

театр ім. Марії Заньковецької, 19:00

     «EMPE-3» (Польща)

    Ігор Закус та «Z-Band»  (Україна)

 

12 грудня, субота

Львівська Філармонія, 19:00

     «Thuillier trio» (Франція)

     «Auguscik-Kinior-Makaruk Trio» (США-Польща)

     The Hot Potato project (Єгипет)

 

13 грудня, неділя

Львівська Філармонія, 19:00

     «OFF-QUAR-TET»  (Данія-Польща)

     "Mint digital" ( Литва)

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ