Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Фігурант неодноразових публікацій Гал-інфо Михайло Василина отримав нову підозру

Як повідомили в Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України, на Львівщині підозру отримав депутат райради за махінації з землею на 6 млн грн.

Перебуваючи на посаді голови сільради, фігурант незаконно відчужив землі комунальної власності приватним особам. Одну з ділянок оформив на свою дружину. 

Як встановили оперативники Управління стратегічних розслідувань у Львівській області Нацполіції, посадовець провернув оборудку з землями Національної академії аграрних наук (НААН). Перебуваючи на посаді голови сільради, своїми рішеннями, без належного погодження з НААН, збільшив межі одного з сіл Львівщини та змінив форму власності цих земель з державної на комунальну. 

Надалі земельні ділянки поблизу Львова передав у приватну власність, а одну з них оформив на свою дружину. Внаслідок неправомірних дій посадової особи незаконно відчужено 4 га землі, а сума збитків становила майже 6 млн грн.

На підставі зібраних доказів колишньому голові сільради, а нині чинному депутату однієї з місцевих районних рад, повідомили про підозру. Його дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 209 (легалізації майна одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. 

Також підозру отримав і суб’єкт господарської діяльності у сфері інжинірингу, геології та геодезії, який займався розробкою проєктно-технічної документації. Йому інкримінують ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. 

Проводяться заходи з повернення земель у державну власність.

Досудове розслідування здійснюється детективами Територіального управління БЕБ у Львівській області під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури.

Як стало відомо Гал-інфо, мова йде про колишнього голову Грядівської сільської ради, депутата львівської районної ради від партії "Європейська солідарність" Михайла Василину. Гал-інфо неодноразово писало про земельні махінації Василини та його родичів.

Справа Василини або як під Львовом роздерибанили державні землі

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ