Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Філатов заявив, що все ще залишається мером Дніпропетровська, а не Дніпра

Міський голова Дніпропетровська Борис Філатов під час прес-конференції звернувся до голови Верховної Ради України Андрія Парубія з проханням не підписувати постанову про перейменування міста, -прес-служба Дніпровської міської ради.

Міський голова Дніпропетровська Борис Філатов звернувся до голови Верховної Ради України Андрія Парубія з проханням не підписувати постанову про перейменування міста. За словами мера, зміна назви міста не на часі, й багато людей не розуміють, що коїться.

«Єдине, що залишається міському голові, – просити пана Парубія не підписувати цю постанову. Я звернувся до нього з таким проханням. Подивимося, чи виконає», – сказав Борис Філатов під час прес-конференції 23 травня. Він додав, що все ще залишається мером Дніпропетровська, а не Дніпра.  

Борис Філатов повідомив, що міська влада звернулася до Кабміну та відповідних державних інституцій з проханням дати роз’яснення, що робити з перейменуванням.

Міський голова додав, що ситуації, яка склалася з перейменуванням, можна було уникнути, якби колишній склад міськради ухвалив відповідне рішення, не зволікаючи з ним до моменту переходу цих повноважень до Верховної Ради.

«Тоді міська рада не зробила цього свідомо. І залишила це нинішній раді як бомбу уповільненої дії», – сказав міський голова.

Нині ж навколо перейменування багато спекуляцій. Деякі політики називають космічні суми, які доведеться витратити місту у зв’язку зі зміною назви. Утім, за словами Бориса Філатова, про мільйони не йдеться.

«Я збирав апаратну нараду, де були дані розпорядження відповідним службам – відпрацювати максимально комфортний і ощадний режим для наших земляків, аби вони не витратили жодної копійки на перейменування», – заявив мер.

Борис Філатов також зазначив, що до ухвалення бюджету на наступний рік Дніпропетровськ залишатиметься Дніпропетровськом, як це прописано у Законі України «Про географічні назви».Зокрема, у ст.7 цього Закону йдеться, що перейменування географічних об'єктів вступає в силу одночасно з набранням чинності державного і місцевих бюджетів.Адже в кошторис повинні бути закладені гроші на зміну назви.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ