Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Фільм про депортацію українців із Польщі – Вкрадена вітчизна
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Фільм про депортацію українців із Польщі – «Вкрадена вітчизна»

У мережі зʼявився у вільному доступі документальний фільм «Вкрадена вітчизна». Документальну стрічку присвячено темі депортації українців із території Польщі у 1945–1947 роках згідно договору між УРСР і Польським комітетом національного визволення

У фільмі очевидці подій розповідають про те, що відбувалося на території Холмщини у довоєнний період, як поляки знищували українців під час Другої світової війни, про нелюдські умови переселення в Україну, яке за жодних обставин не можна назвати добровільним, про те, як їх прийняла нова батьківщина та її громадяни.

«Вкрадена Вітчизна» – це фільм про людей, на долі яких випало чимало випробувань на Холмщині, батьківщині, яку у них украли, про умови, в яких їм доводилося адаптуватися до радянської дійсності, знаходячись під постійним пильним наглядом КДБ, будучи усе життя людьми другого ґатунку, які навіть через 70 років лишаються холмщаками.

Також у стрічці представлено погляди на депортацію українців депутатів польського Сейму, відомих українських істориків і політиків.

Фільм створено за рахунок благодійних пожертв Київського товариства «Холмщина».

Автор сценарію Алла Хитра, Режисер Артур Гураль, Оператор М. Жадан.

Україна, 2017 рік

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ