Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Фінляндія заблокувала продаж нерухомості компанії, яка пов'язана з росією

Влада Фінляндії запобігла придбанню нерухомості покупцем, пов'язаним із росією у межах зусиль, спрямованих на припинення транзакцій, які можуть підірвати національну безпеку країни.

Про це йдеться у пресрелізі, який опубліковано на сайті Міністерства оборони Фінляндії.

"Негативні рішення стосувалися однієї операції в Іломанці та двох у Соткамо. Рішення базувалися на законі про передачу нерухомого майна, що потребує спеціального дозволу", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що міністр оборони Фінляндії Антті Хакканен заблокував продаж нерухомості в Іломансі, місті поблизу російського кордону, компанії, яка частково належить росії. Ділянка нерухомості в Соткамо була двічі продана різними компаніями одного власника. Компанії, про які йдеться, належать фонду, зареєстрованому у Великій Британії, і один із керівників фонду не є членом ЄС та Європейської економічної зони.

У оборонному відомстві Фінляндії обґрунтували рішення щодо Іломанці тим, що майно могло бути використане таким чином, що могло б перешкодити організації національної оборони, нагляду та захисту територіальної цілісності та забезпечення національної безпеки. Щодо рішень Соткамо, заявник не виконав свого зобов’язання подати інформацію до Міністерства оборони під час процесу отримання дозволу.

У жовтні 2023 року Міноборони Фінляндії ухвалило негативні рішення стосовно трьох угод про продаж фінської нерухомості через те, що їхніми бенефіціарами були громадяни росії. Тоді йшлося Йшлось про дві операції з нерухомістю в муніципалітеті Руоколахті – через приватну особу та компанію, і ще одну – в Кітее, поблизу кордону з росією.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ