Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Фінляндія закрила 4 пункти перетину кордону з росією до 18 лютого

18 листопада, Фінляндія закрила чотири із восьми пунктів перетину кордону з росією у відповідь на сплеск міграції, обмеження діятимуть до 18 лютого 2024 року, але за потреби можуть бути продовжені.
Фото - depositphotos

Як пише "Європейська правда", із опівночі перестали працювати прикордонні пункти Іматра, Ніірала, Нуйямаа і Ваалімаа, розташовані вздовж кордону Східної Фінляндії.

Протягом останньої доби на них встановили бетонні загородження й тимчасові паркани – наприклад стаціонарну металеву огорожу чи тимчасовий паркан із колючого дроту. Також опустили шлагбауми, за допомогою яких у звичайний час у пунктах перетину кордону контролюють трафік.

У п'ятницю до прикордонних пунктів на південному сході Фінляндії, які закрились, прибули загалом 163 шукачі притулку – при цьому за весь тиждень їх було близько 300, зазначила прикордонна служба країни.

Через велику кількість людей, які намагались перетнути кордон, траплялись інциденти.

У Нііралі ввечері в п’ятницю проти одного з мігрантів, який намагався прорватись через кордон, застосували газ, пише Yle. Були випадки, коли групи шукачів притулку організовано прибували до пунктів перетину на велосипедах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ