Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Фірма, що будуватиме крематорій у Львові, візьме кредит на будівництво

ЛКП «Муніципальна обрядова служба» візьме кредит на будівництво будівлі крематорію на території Голосківського цвинтаря у м. Львові. Відповідну ухвалу сьогодні підтримало 37 депутатів. Про це повідомляє ЛМР.
Візуалізація

«У 2021 році ЛКП «Муніципальна обрядова служба» отримала функції замовника будівництва будівлі крематорію на території Голосківського цвинтаря у місті Львові. Відтак з метою будівництва будівлі крематорію ЛКП планує отримати кредит у розмірі не більше 60 млн грн, у формі невідновлюваної кредитної лінії в одному з державних банків, який готовий надати пільговий кредит по програмі «Доступні кредити 5-7-9%. Вибір банку та текст договору буде погоджуватися з депутатами», – доповів Орест Тимчишин, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

За його словами, необхідність крематорію у Львові є актуальною з кількох причин. Зокрема:

1. обмеженість місця на кладовищах. Львів має обмежені площі для нових кладовищ, а розширення існуючих кладовищ є проблематичним через щільну забудову міста та обмежену доступність землі;

2. кремація є більш екологічним варіантом, ніж традиційне поховання, вона зменшує навантаження на ґрунт, підземні води та повітря;

3.   поховання урни з прахом, є дешевшим варіантом у порівнянні з традиційним похованням.

Нагадаємо, проєкт будівлі крематорію на території Голосківського цвинтаря було обрано на Всеукраїнському відкритому архітектурному конкурсі у 2021 році. Переможцем конкурсу обрали проєкт авторського колективу: Заботін Павло, Копейкіна Любов, Копейкін Віктор, Кобец Олена. Це команда архітекторів родом із Маріуполя, що веде професійну діяльність у Берліні. 

За описом авторів, в проєкті акцентують на останньому шляху людини, яким сенсом він наповнений та що відчувають близькі покійного у момент прощання. Архітектурною концепцією комплексу передбачається створення відкритої площі в центрі ділянки, яка є об’єднуючим елементом між крематорієм та колумбарієм. Об'єм крематорію вирішено у вигляді одноповерхової будівлі у формі квадрату, оздобленого цеглою. При цьому об'єм колумбарію на генплані є дзеркальним відображенням об'єму крематорію, що створює комплексну структуру двох збалансованих між собою аскетичних об'ємів у відкритому просторі площі. Крім того, в проєкті автори закладали рішення щодо екологічності, зокрема використання місцевих будівельних матеріалів, елементів альтернативної енергії та повторне використання дощової води.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ