Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ФК «Рочин»: на виїзді краще, ніж вдома

Соснівський «Рочин» продовжує набирати очки у чемпіонаті обласної Прем’єр-ліги. Команда Володимира Підкіпняка ще раз довела, що цього року на виїзді грає краще, аніж вдома. У матчі 9 туру туру соснівчани на виїзді перемогли міцного середняка чемпіонату «Юність» з Верхньої Білки – 1:0. Усе у матчі вирішив гол Максима Болкіта. Півзахисник «Рочина» забив у середині другого тайму.

Матч, що з інціативи господарів відбувся у Нижній Білці, ще раз довів, що цього сезону «Рочин» краще грає на виїзді, аніж вдома. Можливо, не так за грою, як за результатом. Усі чотири перемоги у чемпіонаті Львівщини «Рочин» здобув на полях суперників, почергово обігравши «Кар’єр» з Торчиновичів, львівську «Погонь», «Гірник» з Новояворівська та «Юність» з Верхньої Білки. Усіх вищезгаданих суперників «Рочин» обігрував з рахунком 2:0, а от «Юність» соснівчани перемогли дещо скромніше – 1:0.

Результат матчу у Нижній Білці повністю відповідав перебігу подій на футбольному полі. «Рочин» переграв суперника, особливо у другому таймі, і здобув заслужену перемогу. «Юність», незважаючи на поразку, дала бій титулованішому супернику і своєю грою заслужила на теплі слова. При певному збігу обставин «Юність» навіть могла виходити вперед у цьому поєдинку. Моменти для взяття воріт у господарів були, однак їх нереалізація аж ніяк команді не підсолоджувала життя. Відчувалося, що «Рочин» переграє суперника, клас команди та індивідуальний клас гравців є вищим, а відтак рано чи пізно це втілиться в результат. «Рочин» у двох таймах створив більше, ніж достатньо, однак стара хвороба команди, а саме нереалізація гольових моментів, нікуди не ділася. У двох таймах гравці «Рочина» не реалізовували більш, ніж стовідсоткові моменти, однак у другій 45-хвилинці забили після красивої комбінації.

Як показує практика, після зимового міжсезоння «Рочин» дуже рідко відігрується, коли пропускає першим. А з іншої сторони вболівальників команди радує те, що соснівчани, забивши першими, не відпускають перемогу. Так сталося і цього разу. До слова, забити бодай один гол у ворота суперника гравцям «Рочина» було дуже важливо, оскільки команда Володимира Підкіпняка не забивала уже три матчі поспіль. Відчувається, що потенціал в команди є, чимало гравців є сильнішими за своїх суперників, однак дуже часто це ніяк не матеріазовувалось на полі. Якщо відверто, у чемпіонаті Львівщини «Рочин» нікому не програв за грою, а у багатьох матчах втратив очки, не зумівши просто таки дотиснути опонента.

Місце «Рочина» в турнірній таблиці обласної Прем’єр-ліги поки що не відповідає рівню команди, однак навіть з кадровими проблемами команда заслуговує на прогрес та кращу результативність. Те, що команда підніменться у турнірній таблиці, ні в кого немає сумнівів, однак для підопічних Володимира Підкіпняка потрібно потрібно зрозуміти наступне: перемагати потрібно не тільки на виїзді, а ще й вдома.

У неділю, 18 червня, «Рочин» зіграє останній матч групового турніру чемпіонату України серед аматорів. Соснівчани на виїзді зіграють з ФК «Малинськ».

 «Юність» (Верхня Білка) – «Рочин» (Соснівка) – 0:1 (0:0)

«Юність»: Бунда Богдан; Шкраба Маркіян (Адам Богдан, 76); Мартиняк Любомир; Чорний Олег; Парубій Михайло (Павлишин Іван, 67); Костик Богдан; Абрамчук Тарас (Фляк Юрій, 61); Шандра Олег; Цень Роман; Музика Юрій (Саковець Борис, 79); Жолква Орест (Смолинець Павло, 46)

«Рочин»: Коваленко Анатолій; Домальчук Олег; Іванишин Павло (Підкіпняк Володимир, 90); Портянко Олександр; Васюта Роман; Богданов Микола; Найдишак Олексій (Мацюра Іван, 90); Яструб Юрій (Дева Андрій, 56); Болкіт Максим; Цюпка Назар (Кутний Юрій, 60) (Семиряк Іван, 81); Кохман Андрій (Марцинюк Олег, 76)

Гол: 0:1 - Болкіт Максим, 55

Попередження: Найдишак Олексій, 48; Мартиняк Любомир, 72; Домальчук Олег, 90+2

Арбітр: Руслан Хомин

Асистенти арбітра: Анастасія Янтуріна, Богдан Грисьо

Спостерігач ФФЛ: Андрій Шандор

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ