Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ФК «Скала»: Четверта поспіль перемога

Друголігова стрийська «Скала» здобула четверту поспіль перемогу у чемпіонаті другої ліги. У 7 турі першості «малиново-зелені» здобули непросту перемогу над «Миром» з Гонрностаївки, що у Херсонській області - 3:2.

Якщо попередні матчі стриян у рідних стінах пройшли за шаленої спеки, то перший домашній матч у вересні стрияни грали за дощової погоди. Мокре поле створило гравцям господарів чимало проблем, в комбінаційний футбол на ньому грати було непросто. Якщо відверто, то склалося враження, що краще до такого газону газону пристосувалися гості.

Своєї грою у першому таймі «Мир» приємно дивував.Команда Олександра Сапельняка не цуралася йти в пресинг та атакувати з усіх сил при кожній можливості. На завершальній стадії атаки справи в гостей не були особливо радісними, а от «Скала» у цьому матчі показала як потрібно реалізовувати створені моменти. На 15 хвилині матчу «малиново-зелені» уже вели у рахунку. Дитячу помилку допустив голкіпер «Миру» Ярослав Швець, взявши м'яч у руки другий раз після дотику ногою. Вільний удар «Скала» розіграла показово – ударом в кут воріт гол забив кращий бомбардир команди Віталій Рябушко.

Повівши у рахунку, команда Василя Малика віддала інціативу супернику. У такій грі відчувалося, що гравці в «малиново-зеленій» формі більше думали не як забити другий гол, а як не пропустити перший. В обороні у господарів справи були кращими, аніж в атаці.

Старання гравців «Миру» зробити мирний рахунок на табло таки увінчалися успіхом у першому таймі. Не обійшлося у цьому епізоді без помилки воротаря Дениса Завгороднього, який без потреби вибіг з воріт та збив гравця суперника у власному штрафному майданчику. Пенальті чітко реалізував Юрій Комягін.

Дебют другого тайму, як і першого, був за «Скалою». На самісінькому початку другої 45-хвилинки підопічні Василя Малика організували показову контратаку. Поява на полі Олега Квича оправдала себе майже одразу. Квич, втікнувши від захисників після передачі воротаря Завгороднього, віддав зрячу передачу на Скакуна. Дмитрові залишалося лише пробити повз воротаря, що він і зробив успішно.  

Як і у першому таймі після забитого гола «Скала» притиснулася до власних воріт, і знову була покарана. Олександр Шмиговський точним ударом у правий від Завгороднього кут метрів з 20-ти завершив багатоходову атаку своєї команди.

При рахунку 2:2 для обох команд усе починалося заново: і «Скала», і «Мир» будь-що прагнули здобути три очки. Більше у цьому поталанило господарям. Скакун своєю передачею знайшов Рябушка, якому вдався прекрасний удар метрів з 18-ти. Кращий бомбардир «малиново-зелених» забив свій шостий гол у чемпіонаті ударом під поперечину.

При рахунку 3:2 на користь господарів в гостей не було особливих нагод для того, аби зрівняти рахунок. Головний тренер стриян Василь Малик задіяв усі можливості, аби його команда втримала для себе переможний результат. У непростому для себе поєдинку «малиново-зелені» таки здобули перемогу, яка стала для «Скали» четвертою поспіль у другій лізі.

Незважаючи на поразку, за свою гру «Мир» заслужив на теплі слова. Не особливо віриться в те, що за рівнем своєї гри команда знаходиться на 11 місці в турнірній таблиці.

В турнірній таблиці чемпіонату другої ліги «Скала» перемістилася уже на четверте місце. В активі команди Василя Малика 14 очок після 7 матчів. 

У наступному 8 туру «Скала» у Сумах зіграє проти місцевої «Барси». Цей матч відбудеться у суботу, 12 вересня.

 «Скала» (Стрий) – «Мир» (Горностаївка) – 3:2 (1:1)

Арбітр матчу: Євген Петренко (Одеса).

Асистенти арбітра: Павло Почепецький та Денис Романов (обидва – Дніпропетровськ).

Четвертий арбітр: Олександр Кальонов  (Львів). Директор матчу ФФУ: Василь Бабій  (Житомир).

«Скала»: 98. Денис Завгородний, 15. Петро Стасюк, 22. Юрій Антонів-к., 18. Валерій Бондаренко, 5. Тарас Максимович, 8.  Владислав Клименко, 10. Віталій Рябушко, 7. Дмитро Скакун, 93. Назар Кміть (19. Олег Квич, 46), 49. Андрій Кохман (6. Роман Ботвинник, 79), 99. Володимир Пришнівський (23. Михайло Березовий, 74).

Головний тренер – Василь Малик.

«Мир»: 21. Ярослав Швець, 18. Данило Мамонов, 14. Андрій Головко-к., 23. Михайло Ковальов, 7. Павло Горобець, 2. Олександр Шмиговський (5. Сергій Бриж, 81), 4. Роман Ємельянов, 11. Віталій Зайцев, 19. Віталій Петриченко (8. Сергій Маревич, 64), 9. Євген Фальковський, 10. Юрій Комягин.

Головний тренер – Олександр Сапельняк.

Голи: Віталій Рябушко (14, 71), Дмитро Скакун (49) – Юрій Комягин (32-пен.), Олександр Шмиговський (61).

Попередження: Юрій Антонів (29) – Віталій Петриченко (25), Олександр Шмиговський (64), Андрій Головко (66).

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Фото з офіційного сайту "Скали"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ