Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Фонд енергоефективності, IFC та "Укргазбанк" розпочали фінансування перших 15 проектів для ОСББ

Міжнародна Фінансова Корпорація (IFC, Група Світового банку), Фонд енергоефективності та АБ "Укргазбанк" розпочали фінансування проектів термореновації будівель для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

Підписана Угода дає старт фінансуванню перших 15 проектів в ОСББ, на які виділяють близько 40 млн гривень, повідомили у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

"Сьогоднішня подія є знаковою для України, яка прагне до енергонезалежності. Завдяки спільній роботі з Урядом Німеччини, Світовим банком, потужної підтримки Євросоюзу, Уряду і парламенту ми напрацювали всі необхідні умови – створено ДУ Фонд енергоефективності і Мультидонорський фонд, обрано Наглядову Раду і керівництво Фонду. За підтримки Світового банку розроблено процедури, виділено безпрецедентне фінансування. Всі ці кроки направлені на виконання конкретного завдання – за три роки країна має відмовитись від імпортного газу. Але, якщо ми рухаємося у напрямку збільшення видобутку газу, то завдання житлового сектору – зменшити енергоспоживання вдвічі. І Фонд – це ще один ключовий інструмент, який надаватиме не тільки фінансову, а й технічну підтримку у цьому напрямку", — Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Своєю чергою, Директорка Світового Банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен підкреслила, що сьогодні ми можемо говорити фактично про повноцінний запуск Фондом енергоефективності програми "Перші ластівки", яка сприятиме підвищенню енергоефективності та зменшенню енергоспоживання в житловому секторі.

"Ми продовжимо цю тісну співпрацю з Україною спільно з іншими міжнародними партнерами, щоб повноцінно відшліфувати процедури Фонду і забезпечити доступність інших ОСББ до установи. Сьогоднішня подія — це перший і дуже важливий крок до підвищення енергоефективності України", — відзначила Сату Кахконен.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ