Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Фонд ООН виділяє $20 млн на підтримку українських волонтерів

Координаторка з гуманітарних питань ООН в Україні Деніз Браун оголосила про додаткові 20 мільйонів доларів з Українського гуманітарного фонду (UHF) для підтримки понад 300 організацій громадянського суспільства, громадських організацій і волонтерів, які надають допомогу для постраждалих внаслідок війни в Україні.

Як пише Суспільне, про це йдеться у повідомленні Управління ООН з координації гуманітарних справ (OCHA).

"Відколи почалася війна наприкінці лютого ці групи завжди були основою гуманітарного реагування в Україні і навіть більше. Вони перебувають на передовій, беручи на себе ризики, щоб переконатися, що люди, чиї життя були пошматовані місяцями війни, отримують підтримку для задоволення своїх щоденних потреб: у воді, їжі, ліках, притулку, в той час як їхні будинки були пошкоджені", – сказала Браун.

Гуманітарна спільнота в Україні провела кілька зустрічей з волонтерами в різних частинах країни. Браун пояснила, що робота, яку вони виконують, "вражає", проте через 10 місяців їхні ресурси вичерпані, і їм потрібна допомога, щоб продовжувати надавати життєво важливу допомогу народу України.

"Завдяки цій новій виплаті гуманітарні фонди, якими керує OCHA, виділять понад 252 мільйони доларів США на операції з порятунку життів в Україні відколи почалося вторгнення РФ 24 лютого, у тому числі 192 мільйони доларів від UHF та 60 мільйонів доларів від Центрального фонду реагування в надзвичайних ситуаціях (CERF)", — йдеться в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ