Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Формування адміністративно-територіального устрою Львівської області: звернення депутатів

Сьогодні, 12 березня, депутатський корпус обласної ради прийняв звернення до Кабінету Міністрів України щодо формування адміністративно-територіального устрою Львівської області. Про це інформує прес-служба Львівської облради.

«Львівська обласна рада висловлює свою тривогу щодо формування адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів Львівської області.

Територіальні органи місцевого самоврядування скеровують численні звернення на адресу Львівської обласної ради щодо формування перспективного плану територій громад Львівської області та у який спосіб відбувається завершення процесу децентралізації на Львівщині.

Подальший успішний розвиток України залежить від якості проведених реформ, у тому числі й адміністративно-територіальної.  Проте така реформа має реалізовуватися на основі всебічних, економічно обґрунтованих розрахунків, з урахуванням історичних, ментальних, соціальних та культурних чинників. Водночас, аналіз пропозицій щодо змін в адміністративно-територіальному устрої Львівщини дає всі підстави зробити висновок, що питання потребує виваженого підходу.

Обласна рада підтримує уже створені та успішно діючі спроможні територіальні громадиЛьвівщини, однак, беручи до уваги конфліктні та проблемні ситуації в багатьох районах області, зокрема у місті Львові, питання залишається не врегульованим. Вважаємо, що передчасним є створення нових об’єднаних територіальних громадіз населенням у  2 – 4 тисячі мешканців.

З метою запобігання виникненню неузгоджених ситуацій між громадами, просимо не допустити розподіл Львівської області в центральних органах влади з надмірними повноваженнями, що стосуються децентралізації,відкинувши будь-які соціально-економічні аргументи», – йдеться у зверненні.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ