Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Фракція Порошенка поскаржилася на держзраду "слуг народу" в СБУ і ДБР

Депутати фракції "Європейська солідарність" звернулися до Служби безпеки та Державного бюро розслідувань з вимогою відкрити кримінальні провадження проти двох депутатів "Слуги народу" Максима Ткаченка та Євгена Шевченка за висловлювання, що нібито загрожують національній безпеці України.

Про це з посиланням на депутатський запит на сайті фракції "Євросолідарність", передає УП.

Текст запиту: "Проcимо надати правову оцінку публічним діям народних депутатів України Максима Ткаченка та Євгена Шевченка; порушити кримінальні провадження та вжити заходів з метою забезпечення невідворотності покарання за відповідні злочинні діяння".

Деталі: Нардепи вважають, що Шевченко в російському телешоу, звинувативши у продовженні війни на Донбасі "українських націоналістів", вчинив державну зраду і несе шкоду національній безпеці України.

Ткаченко ж, за їхніми словами, заявивши про можливість співпраці окупантами після деокупації української землі, фактично закликав визнати бойовиків.

Нагадаємо, Максим Ткаченко в коментарі виданню Донбас.Реалії заявив: "Мені здається, що і на тій стороні (в ОРДЛО – ред.) є професійні люди, все одно є притомні люди, все одно є чесні і порядні люди, які хочуть миру, хочуть повернення території (в Україну – ред.), але з різних причин залишаються там… Я не виключаю, що хтось із них може залишитися в команді нової влади".

23 жовтня Євген Шевченко взяв участь у пропагандистській передачі на російському "1 каналі", де розповів: "Та ситуація, що склалася у суспільстві відносно формули Штайнмаєра, вона була вкинута в суспільство радикально налаштованими націоналістами, у яких у цілому їх політика полягає у ворожнечі, у війні".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ