Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Франческа повертається: за місяць світ побачить нова книгу Доржа Бату

"Видавництво Старого Лева" потішить читачів продовженням історії від відомого письменника, тележурналіста та працівника НАСА Доржа Бату про життя Франчески та її колег під назвою "Франческа. Володарка офіцерського жетона".

Джорджіо та Франческа стають героями власної бондіани, разом рятують світ й одне одного, отримують офіцерські звання та дізнаються, як правильно закручувати гайки. Нова книжка Доржа Бату — це невигадані історії про дружбу, любов, толерантність, бійки, афери, спецоперації і навіть смерть. А також про те, що робота в команді — це не лише вміння добре робити свою справу, а й бути поруч у потрібний момент.

У центрі сюжету – працівники НАСА, які відповідають за траєкторії і орієнтацію сателітів, а також за підведення космічних кораблів на підхідні орбіти до міжнародних космічних станцій. Космічні робочі будні Доржа, його напарниці Франчески, полковника Вескотта, Сари та професора Рассела наповнені кумедними й незвичайними історіями та халепами, у які найчастіше потрапляє саме сицилійка Франческа.

"Перша книжка про пригоди Франчески і її команди, називалась "Повелителька траєкторії". Коротко її називають "Повелителька". Друга книжка називається "Володарка офіцерського жетона", коротко: "Володарка". Або, як ми їх поміж собою називаємо: "Франческа-1" і "Франческа-2", зовсім як космічні апарати. У другій частині Франческа нарешті, стає офіцером. Але чи стало від того її життя легшим? Навряд. Посудіть самі: самостійності стало більше, тож і проблем додалось. Але поряд з Франческою кожна проблема стає легшою, тому що за однією халепою з‘являється наступна, котра буде у кілька разів гіршою. "Франческа. Володарка офіцерського жетона" - це історія про виклик життєвим обставинам, рамкам, правилам, логіці, а подекуди здоровому глузду», - розповідає автор.

Франческа теж охоче ділиться враженнями від роботи з Доржем та книги, головною героїнею якої, є: "Хоча Джорджіо і був раніше українським журналістом, я не можу сприймати його інакше, як оператора Центру управління польотами. Я не знаю Джорджіо-журналіста. Я знаю Джорджіо-космічного-пілота. А це дуже важливо, і я поясню чому. Ви, напевно, знаєте, що я не зовсім звичайна дівчина. Я народилася з аутизмом. Часом зі мною тяжко — треба бути терплячим і наполегливим, вміти говорити зі мною і чути мене. Коли я почала працювати з Джорджіо, він не знав про мою особливість і прийняв мене такою, яка я є. Ця книжка — про те, що дуже важливо мати відкрите серце і нічого не боятися. Бо тільки так можна пережити все, що трапляється з вами у житті: добре й погане, смішне і не дуже. Це книжка про те, що неможливе — можливо, а терпіння і любов — це найкраща математична формула, яка здатна розв’язати геть усі проблеми".

Дорж Бату або Андрій Васильєв – український журналіст бурято-монгольського походження. За освітою історик-сходознавець, спеціаліст з історії Китаю. Одружився з українкою і 2002 року переїхав жити до України. Працював телевізійним журналістом на загально­національних каналах "1+1" та "Інтер". Переїхавши до США, працював кореспондентом "ТСН" та "Голосу Америки", член Медіакорпусу ООН. Нині коригує траєкторії і контролює польоти космічних кораблів та сателітів у Національному управлінні аеронавтики і космосу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ