Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Франкфурт-на-Майні підтримає будівництво нового хірургічного комплексу у Львові

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/4
Львів відвідала делегація з міста Франкфурт-на-Майні на чолі з мером Майком Йозефом та депутаткою міської ради Айлін О'Салліван. Під час зустрічі з міським головою Львова Андрієм Садовим німецькі колеги висловили бажання підтримати Львів у будівництві нового хірургічного комплексу для екосистеми UNBROKEN. Про це повідомили у ЛМР.

Під час вчорашнього візиту до Львова німецька делегація відвідала поле почесних поховань новітніх Героїв на Личаківському кладовищі, взяла участь у міській церемонії прощання із загиблими захисниками України та оглянула об'єкти екосистеми UNBROKEN, що надає комплексну програму лікування та реабілітації для українців, які постраждали внаслідок війни. Оскільки Львів продовжує приймати поранених з усієї України щодня, місто потребує розширення медичної інфраструктури. Саме тому у Львові хочуть побудувати новий 8-поверховий хірургічний комплекс за проєктом японського архітектора Шігеру Бан. Мер Франкфурта-на-Майні Майк Йозеф заявив, що німецьке суспільство хотіло б взяти участь у будівництві майбутнього комплексу.

«Львів відвідала дуже поважна делегація з Франкфурта на чолі з мером цього міста. Ми показали нашим колегам, як лікують поранених у Львові та наскільки ефективною є медична система у нашому місті. Оскільки зараз ми потребуємо нових потужностей для лікування постраждалих українців, ми домовилися про стратегічну співпрацю у будівництві нового хірургічного комплексу. Це буде співпраця не лише з Франкфуртом, а й з іншими містами та урядом Німеччини. Це буде приклад великої європейської співпраці», – зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

«Для нашого міста і для людей в нашій країні це особлива честь – надавати допомогу Україні. Україна бореться не лише за свою свободу та цілісність, але й за європейські цінності та Європейський Союз в цілому. Важливо, щоб ми продемонстрували солідарність з львів'янами і дали їм надію, що вони не самі. Ми хочемо підтримати наше місто-побратима у ці важкі часи і тому приїхали сюди, щоб дізнатися, чим саме можемо допомогти. Ми хочемо започаткувати нову ініціативу – об'єднати зусилля з іншими німецькими містами та організаціями і підтримати наше місто-побратима у будівництві нової будівлі для екосистеми UNBROKEN», – сказав Майк Йозеф, мер Франкфурта-на-Майні. 

«Львів і Франкфурт поділяють спільні європейські та демократичні цінності – це було дуже відчутно під час нашого візиту і підтвердило нам усім, наскільки важливим є таке партнерство між містами», – додає Айлін О'Салліван, заступниця мера Франкфурта.

Віцепрезидент Муніципального парламенту Крістоф Розенбаум вважає цю поїздку важливим жестом солідарності з містом-побратимом Львовом. Це побратимство міст відбулося з широкої ініціативи міських рад Франкфурта-на-Майні і розглядається ними як висловлення поваги та підтримки львів'янам.

Нагадаємо, Франкфурт-на-Майні з травня 2024 року є містом-побратимом Львова. Це місто – п'яте за величиною місто Німеччини, розташоване на південному заході країни, ближче до центру. Франкфурт – один з найважливіших економічних та фінансових центрів Європи. Франкфурт вважається глобальним альфа-містом, тобто важливим елементом міжнародної економічної системи. Це єдине німецьке місто серед двадцяти альфа-міст світу, тому Франкфурт також відомий як фінансовий центр Німеччини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ