Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Франція готова прийняти на канікули дітей зі зони бойових дій

Вчора, 17 червня, начальник обласної військової адміністрації Максим Козицький зустрівся із представниками благодійної організації із Франції Alliance Occtanie Ukraine.

Президентка Alliance Occtanie Ukraine Жанін Леско, яка за походженням є українкою,  зазначила, що асоціація працює з 2007 року.  

«Живучи у Франції, мені завжди хотілось показати, якою прекрасною є Україна та люди, які там мешкають. Наша організація невелика і не має значного бюджету, але ми з перших днів повномасштабної війни активізували допомогу українцям і продовжуємо це робити», – підкреслила Жанін Леско.

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну організація відправила 39 фур гуманітарних вантажів. Це продукти, медикаменти та амуніція. До цього часу щороку відправляли 7 – 10 фур з медичним обладнанням та медичними меблями для потреб лікарень Львова та області.

Під час зустрічі віце-президент Асоціації Гійом Лопез зазначив, що Франція готова прийняти у регіон Окситанія на десять днів українських дітей зі зон бойових дій.

«Ми хочемо, щоб діти відпочили у нас, відвідали екскурсії, оздоровились. Також, щоб з ними працювали психологи, які б допомагали пережити стресові ситуації, спричинені війною у вашій країні», – зазначив Гійом Лопез.

Він наголосив, що 24 серпня, у День Незалежності України, Асоціація хотіла б організувати національне свято у Франції для усіх українців, які там проживають. А також запросив очільника області відвідати цей захід.

Очільник області Максим Козицький зазначив, що з перших днів війни Львівщина стала гуманітарним хабом та досі активно допомагає внутрішньо переселеним особам. Також він подякував Асоціації за підтримку українців, усі ініціативи та ту допомогу, яку вона вже надала.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ