Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Франція у найближчі тижні передасть Україні нову допомогу

Найближчими тижнями Франція оснастить декілька батальйонів української армії десятками бронемашин і легких танків, включно з AMX-10 RC.
Фото: ФАКТИ

Про це йдеться у спільній декларації України та Франції за підсумками зустрічі Володимира Зеленського й Еммануеля Макрона, повідомляє пресслужба ОПУ

"Військова підтримка, яку надає Франція з початку війни, щоб дати Україні змогу захистити себе, продовжиться, оскільки готуються нові військові пакети з постійним врахуванням найбільш нагальних і невідкладних потреб України для зміцнення її обороноздатності. 

Найближчими тижнями Франція проведе підготовку й оснастить кілька батальйонів десятками броньованих машин і легких танків, включно з AMX-10RC", — ідеться в заяві.

Окрім того, "Франція зосередила свої зусилля на підтриманні можливостей протиповітряної оборони України, щоб захистити її населення від ударів Росії".

Також зазначається, що Французька Республіка бере активну участь у заходах Європейського Союзу та НАТО щодо військової допомоги Україні та підготовки українських військових.

Як повідомлялося, Володимир Зеленський пізно ввечері 14 травня прибув до Парижа, де зустрівся очільник Франції Еммануель Макрон.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ