Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

Французька культура у Науковій бібліотеці ЛНУ імені Івана Франка

Цьогорічна весна у найстарішій бібліотеці України багата на французькі моменти. Від сьогодні, 4 квітня, і аж до кінця травня у головному читальному залі (вул. Драгоманова, 5) розгорнуто книжкову виставку, що присвячена класику французької літератури Оноре де Бальзаку, 220 років від народження якого відзначатимуть 20 травня. Про це йдеться на сторінці Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені І. Франка у Фейсбуці.

На виставці експонуються прижиттєві видання Автора та пізніші видання французькою (декілька книг з приватної колекції відомого бібліофіла Вітольда Чарторийського); велика збірка перекладів творів польською мовою, яку здійснив відомий львів'янин Тадеуш Бой-Желенський; українські переклади Валер'яна Підмогильного, Максима Рильського, Дмитра Паламарчука та Віктора Шовкуна; літературна критика ХІХ-ХХ ст., що присвячена творчості класика світової літератури.

Окрім того, запрошуємо Вас відвідати заходи, що відбуватимуться у Науковій бібліотеці вже цього місяця:
9 квітня, 15.00 Французька література у рецепції Івана Франка
15 квітня, 15.00 Образ Мазепи у французькому мистецтві романтизму
17 квітня, 16.00 Семінар France – France: письменник – країна, що присвячений 175-річчю з дня народження Нобелівського лауреата з літератури 1921 р. Анатоля Франса. З нагоди дня народження письменника також буде розгорнута книжкова виставка.

Чекаємо на Вас у Науковій бібліотеці Львівського університету!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ