Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"Фуджікуру" на Львівщині лобіював Порошенко

Народний депутат Оксана Юринець на ФБ розповіла про те, завдяки чому на Львівщині вдалось реалізувати великий інвестиційний проект від японської компанії "Fujikura" - завдяки втручання Президента України Петра Порошенка.

Оксана Юринець: "Була минулого року історія... 

Дзвонить пізно ввечері представник Держінвестпроекту і просить вирішити, як він каже, питання життя і смерті - посприяти в організації зустрічі Президента (який наступного дня мав бути у Львові) із представником компанії "Fujikura", яка мала намір реалізувати на Львівщині великий інвестиційний проект. Протокол Президента, як ви розумієте, річ не дуже проста. Півночі дзвінків, мейлів ... і дякуючи тоді "доброму слуху" і розумінню керівництва Адміністрації глави держави зміни у його графік внесли і він таки встиг зустрітися із потенційним інвестором. Це стало переломним моментом. Так би мовити, благословенням на старт (хто розуміється в особливостях японського менеджменту - той зрозуміє).

Треба бути відвертим, що і Львівській обласній адміністрації, і керівництву Яворівського району треба було добре попотіти, щоб Львівщина отримала одну із найбільших інвестицій за всі роки. 

Цього тижня японська компанія офіційно відкриває свій завод недалеко від Львова. Там вже працюють сотні мешканців обласного центру і області. Ще сотні вакансій (до 3000) буде заповнено. Скажу Вам, для інших регіонів - це добрий приклад, як область у взаємодії з вищим керівництвом держави може реалізувати вдалий масштабний проект. 

П.С. Несправедливо було б замовчати і роль керівництва міста у цій справі. Напевно, ще жодна успішна справа Президента у співпраці з Львівською областю не була так широко пропіарена з боку очільників Львова. Напевно, вартувало б подякувати. Правда?)".

Як раніше повідомлялось, японська компанія «Фуджікура» відкриє у Львові підприємство з виробництва електричного устаткування для автомобілів. Проект розрахований на кілька етапів. На першому буде організована робота в спорудах, які вже збудовані, а на другому передбачено будівництво нових об’єктів підприємства. Протягом наступних 3 років компанія «Фуджікура» планує збільшити площу приміщень до 30 000 кв. м та працевлаштувати до 3 000 працівників. На проект японська фірма виділить 6 мільйонів євро. Перш за все, це витрати на нове обладнання. Виробництво планували розпочати з маленьких обсягів у першому кварталі цього року. ТОВ «Фуджікура Аутомотів Україна Львів» зареєстровано в селі Солонка Пустомитівського району у листопаді 2013 року. Засновником є іспанський та румунський підрозділи компанії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ