Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Під час відкриття «Фуджікури» Порошенко не запросив Садового на сцену

Сьогодні, 14 квітня, у селі Підрясне, що біля Львова, відбулося офіційне відкриття заводу з виробництва автомобільних кабелів компанії «Фуджікура». Відкриття відбулося за участі Президента України Петра Порошенка. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Коли прибув Петро Порошенко, він подав знак голові Львівської ОДА Олегу Синютці, щоб той разом із ним піднявся на сцену. Міський голова Львова Андрій Садовий залишився стояти разом із іншими запрошеними.

У своєму виступі Порошенко сказав, що сьогодні у нього святковий настрій. Він також додав, що до цієї події - відкриття заводу - Україна йшла короткий проміжок часу.

«Голова Львівської ОДА Олег Синютка сказав мені, що ми маємо зробити потужний крок для залучення великого інвестора на Львівщину», - сказав Президент.

Він розповів, що зустріч з японськими партнерами відбулася у президентському літаку, була дуже емоційною і тривала півгодини.

Президент зазначив, що переконав японських партнерів, що українці надзвичайно працьовиті, а Україна, незважаючи на війну, є найкращим місцем у світі для інвестицій.

«Японія один із наших найбільших і найнадійніших партнерів. Японія надає Україні найбільшу допомогу», - сказав Порошенко.

Він також додав, що Україна перейматиме японський досвід в портовій інфраструктурі та щодо модернізації вугільної галузі, щоб використовувати львівське вугілля, а не купувати його в Росії чи за кордоном.

Порошенко наголосив, що для залучення інвестицій найголовніше – це покращення інвестиційного клімату, внутрішня стабільність, мир, повернення окупованого Донбасу та Криму.

Водночас, за його словами, в Україні вже є стабільна і надійна коаліція: «Сьогодні Верховна Рада обрала прем’єра і новий уряд, відновила діяльність коаліції. Нарешті знову зрушена програма реформ.

Він також подякував Олегові инютці за сприяння у відкритті «Фуджікури»: «Мені було дуже приємно чути, що під час мого візиту в Японію мені сказали, що ніде не було так легко починати бізнес».

Також під час відкриття виступили посол Японії в Україні Шігекі Сумі та віце-президент компанії «Фуджікура».

Посол Японії наголосив, що Україна славиться високою освіченістю громадян, тому приваблива для інвестицій.

Додамо, що під час візиту не було традиційного підходу до преси, журналісти змогли поставити президентові лише два питання.

Довідка

Японську компанію Fujikura Ltd. офіційно заснували ще 1910 р у м. Токіо, однак її європейське представництво відкрили аж через 78 років – у 1988 р., на південному заході британського Лондона. Це – провідний світовий виробник пристроїв для зварювання оптичного волокна, а також обладнання для монтажу, вимірювання і тестування, які Fujikura постачає телекомунікаційним компаніям у всьому світі.

Основна продукція компанії – оптичні системи передачі даних, мережеві системи, електроніка, енергетичні системи, дроти з покриттям, обмотувальні проводи, електронні матеріали для обладнання, металеві матеріали.

Загальна кількість працівників у всьому світі – 52409 осіб, станом на середину 2013 р.

У Європі компанія має 3 представництва:

ТзОВ Фуджікура Європа (Fujikura Europe Ltd., Англія) – спеціалізується на продажах.
ТзОВ Фуджікура Аутомотів Європа (Fujikura Automotive Europe GmbH, Німеччина) – технічне обслуговування.
ТзОВ Фуджікура Аутомотів Європа (Fujikura Automotive Europe АТ, Іспанія) – кабелі.

Упродовж останніх десяти років Fujikura Європа вагомо зросла і сьогодні займає площу 14 тис. кв футів у Чессінгтоні (графство Суррей), де розміщено адміністративний офіс з продажів, центр технічної підтримки, а також цехи для ремонту і техобслуговування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ