Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Футболісти ЛДУФК – срібні призери Універсіади Львівщини-2019

Завершився футбольний турнір в рамках Універсіади Львівщини-2019 серед чоловічих команд. За його підсумками команда Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, зазнавши гостьової поразки у заключний ігровий день від збірної Львівського Національного аграрного університету з рахунком 1:2, стала срібним призером.

Після чотирьох зіграних турів в обох претендентів на перше місце було по 12 очок, але «інфізівці» мали кращу різницю забитих та пропущених м’ячів – «+16» проти «+13». Тож команду, аби вибороти чемпіонство, влаштовувала у звітній грі й нічия.

Головний матч турніру на затишному стадіоні Львівського Національного аграрного університету в Дублянах суперники розпочали доволі обережно. Втім, придивлялися команди одна до одної недовго і вже на 6-й хвилині гості створили перший по-справжньому небезпечний момент – партнери вивели один на один з голкіпером господарів Олега Коса, однак центрфорвард змарнував нагоду, пробивши вище воріт. «Аграрії» відповіли за чотири хвилини, відкривши рахунок у матчі. Роман Білий припустився технічної помилки, віддаючи пас кіперу Антону Задерейку і покарання прийшло миттєво. Перехоплення круглого завершилося результативним ударом нападника господарів Андрія Ременюка у дальню «дев’ятку» – 1:0.

Пропустивши швидкий гол, підопічні Олега Колобича взяли м’яч під свій контроль і почали розхитувати редути суперника. Однак ніяк не складалося з кінцівкою атак. Водночас господарі, граючи від оборони другим номером, дочекалися свого шансу незадовго до свистка на перерву. Контратака правим флангом завершилася силовим прострілом, який з лічених метрів замкнув Юрій Раделицький. Тож на перепочинок суперники пішли за рахунку 2:0 на користь збірної ЛНАУ.

У перерві тренери команди ЛДУФК провели одразу три заміни. Не можна сказати, що вони кардинально посилили гру «інфізівців», але напруга поблизу воріт господарів почала зростати і на 68-й хвилині оборонці «аграріїв» негостинно обійшлися в своєму штрафному майданчику з кимось із гостей і арбітр без роздумів вказав на 11-метрову позначку. Вирок судді взявся виконувати Віталій Сільченко, але з точки він пробив не найкращим чином – як наслідок, кіпер ЛНАУ Валентин Горох зловив м’яч намертво.

Втім, нереалізований пенальті не зламав психологічно наших хлопців і уже в наступній своїй атаці вони мали забивати, однак після пострілу Ореста Панчишина м’яч прийняла на себе стійка. Однак за дві хвилини круглий таки затріпотів у сітці воріт господарів поля. Максим Хімчак, розпочавши атаку на лівому крилі, виконав передачу на Любомира Степанчука, який зробив забігання і прострілив – першим на м’ячі був Орест Панчишин. Рахунок став 1:2, а ігрового часу залишалося трохи більше двадцять хвилин – цілком достатньо, аби принаймні звести гру до нічиєї, яка нашу команду цілком влаштовувала.

Треба віддати належне підопічним Олега Колобича – вони закрили суперника на його половині поля і градус напруги у штрафному майданчику господарів не раз досягав майже максимуму. Однак довести справу до взяття воріт ще один раз «інфізівцям» так і не вдалося, хоча гольових моментів вони створили більше, ніж достатньо. А найбільш показовим свідченням відсутності елементарного фарту для команди ЛДУФК став епізод за лічені секунди до фінального свистка, коли кіпер ЛНАУ Валентин Горох, відбивши потужний дальній постріл, опинився на газоні і вже ніяким чином, як усім здалося, не міг завадити добити м’яч у сітку. Однак після добивання круглий поцілив у... обличчя кіпера. Тож «аграрії» втримали «золотий» для себе рахунок 2:1 і стали переможцями турніру.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ