Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Ректора ЛДУФК Євгена Приступу відзначено Подякою МОН України

За вагомий особистий внесок у забезпечення успішного виступу студентів на V Європейських Університетських іграх-2022 та розвиток студентського спорту в України, ректора Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – професора Євгена Приступу – відзначено Подякою Міністерства освіти і науки України.

Увесь колектив нашого Університету щиросердечно вітає Євгена Никодимовича з Подякою Міністерства освіти і науки України та бажає йому міцного здоров’я, щастя та подальших звершень у розбудові галузі фізичної культури й спорту в Україні загалом та Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського зокрема, а нашим студентам бажаємо нових гучних перемог на спортивних змаганнях найвищого всеукраїнського, континентального і світового рівнів!

Додамо, що Подяку МОН України Ректору ЛДУФК імені Івана Боберського професору Євгену Приступі було вручено особисто Міністром освіти та науки України Сергієм Шкарлетом (на фото нижче) під час пресконференції, присвяченій підведенню підсумків виступу українських студентів на V Європейських Університетських іграх, що відбулася цього тижня у Києві, в приміщенні Національного університету фізичного виховання і спорту України.

Нагадаємо, на V Європейських Університетських Іграх-2022, що тривали з 16-го по 30-е липня нинішнього року на спортивних аренах польського міста Лодзь, 30 студентів Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського змагалися у чотирьох видах спорту – водному поло, гандболі, карате і шахах. У підсумку 25 з них повернулися додому з медалями. В активі львівських «інфізівців» чотири нагороди. «Золото», окрім гандболісток (склад команди – 11 гравчинь), здобула каратистка Діана Шостак. Срібні медалі вибороли чоловіча ватерпольна команда (12 гравців) та каратист Юрій Мосійчук.

У загальнокомандному медальному заліку V Європейських Університетських Ігор-2022 у Лодзі серед 450-ти університетів 40-ка країн Старого Світу ЛДУФК імені Івана Боберського посів високе 22-е місце. А серед закладів вищої освіти України – ми другі. Вище нас тільки Сумський державний університет, в активі якого також по два «золота» і «срібла» та ще плюс, у порівнянні з нами, чотири «бронзи». При цьому слід зазначити, що наші студенти чотири нагороди вибороли у трьох видах спорту, причому дві – у спортивних командних іграх, а сумчани всі вісім медалей здобули у дзюдо.

Найбільше нагород (13 – всі у плаванні) серед усіх університетів здобув турецький Yeditepe University – сім золотих, п’ять срібних та одна бронзова. На другому місці французький University of Lyon. В його активі також 13 медалей і знову ж таки, як і в турків, усі в плаванні – по шість золотих і срібних та одна бронзова. Замкнув першу трійку Lodz University of Technology. В активі господарів змагань вісім нагород – шість золотих та по одній срібній і бронзовій. Цікаво, що поляки, так само, як і турки й французи, усі медалі, окрім одного «золота» в карате, здобули на змаганнях з плавання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ