Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Галичина" – "Хімік": матч №3

Сьогодні, у п’ятницю 12 квітня, у Львові відбудеться третій матч чвертьфінальної серії плей-офф суперліги України з баскетболу між львівською "Галичиною" та южненським "Хіміком". Це буде перший поєдинок команда у львівському спорткомплексі "Галичина" (вул. Керченська, 8). Початок матчу о 18:30. Про це повідомив Олексій Мандзій.

Ще не минуло й тижня як команди вперше зустрілись на майданчику, і от тепер їм доведеться грати уже втретє. Львівська "Галичина" тріумфально повертається додому, вигравши обидва гостьові матчі і заробивши комфортний гандикап над суперником. Тепер абсолютно все в руках "студентів". Ще дві перемоги вдома і "Галичина" в півфіналі, але тераба мати на увазі, що завдання це не буде не таким легким, як здається. "Хіміку" уже нема чого втрачати, тому южненці будуть відчайдушно боротися за будь-який шанс.

Господарі вийдуть на цей матч у статусі фаворита, вони перемоги в останніх чотирьох матчах, до того ж у двох матчах плей-офф. Натомість як гості нагадують пораненого звіря, вони поступилися вдома і приїдуть до Львова явно не в найкращому психологічному стані. Тому цей матч буде вирішальним у всій серії.

Можна не сумніватися, що "Хімік" мобілізує на цей третій поєдинок усі резерви, усі сили, що залишилися (а чи є вони?), і якщо не зможе перемогти й цього разу, то в неділю ми побачимо зовсім інший баскетбол. Проте якщо ж гості таки здобудуть перемогу, то у цій серії все заплутається ще більше. Отож, ті вболівальники, які очкують легкої перемоги господарів, можуть розслабитися – її точно не буде, принаймні не в цьому матчі.

З не ігрових моментів тішить повернення Горана Іконіча, що відбув дискваліфікацію. Дарел Мітчел ще не повністю готовий, і ми навряд побачимо його в п’ятницю. Але як показали ігри в Южному, команда може справлятися і без нього. У "Хіміка" проблем зі складом немає, проте є проблеми з іншим: як засвідчили перші зустрічі, южненці грали на максимумі того, що можуть показати. Додайте до цього ще довгий переїзд, а тому швидкої гри від гостей ми навряд зможемо побачити.

Словом, шансів цього разу більше у львів’ян. По-перше, на їхньому боці психологічна перевага. По-друге, вони виглядають мобільнішими і свіжішими. По-третє, другий матч в Южному дуже грамотно провів Желько Лукаїч (головний тренер "Галичини"), він намагався дати своїм лідерам можливість відпочили, а запасні гравці, на щастя, каші не зіпсували. Якщо цього разу знову вдасться нейтралізувати Віллі Діна, то проблем буде набагато менше. Власне, в другій грі цей американець був блідою тінню себе самого, його перекрили повністю. Ну і треба знову ж таки кидати із-за 3-очкової зони, в Южному кидки йшли, тож чому їм би не йти в рідних стінах?

Головна пересторога, яку слід мати на оці, – це недооцінка суперника. "Хімік" – сильний суперник, і саме це повинен донести до гравців Желько Лукаїч. Якщо львів’яни вийдуть на гру, й очі в них не будуть горіти, то про "суху" перемогу в серії можна сміливо забути. В свою чергу вболівальники мають підтримати команду і «гнати» її вперед.

А тепер прогноз. Цей матч вийде найнапруженим (якщо у "Хіміка" ще залишилися резерви), і гості підуть у бій великими силами Далі відступати нікуди, тому гра, скоріш за все, не закінчиться в основний час, але свіжість "Галичини" і її мотивація перемогти у рідних стінах мають зробити свою справу. Додамо до цього високий процент попадання 3-очкових кидків і спрогнозуємо важку, але справедливу перемогу господарів. Відрив буде приблизно +5, а сама гра вийде не так результативною, як напруженою. Рахунок буде приблизно такий - 82:77.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ