Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ганущин: Україна відмовилась від планів будівництва М10 "Львів - Краковець". Доповнено

Сьогодні була дуже інформативна зустріч з представниками Республіки Польща на рівні екс маршалка Ceйму пана Марека Кухцінського, міністра інфраструктури і будівництва Анджеєм Адамчиком і надзвичайного і повноважного посла РП в Україні пана Бартоша Ціхоцького. Про це повідомив Олександр Ганущин.

Фото з Facebook Олександра Ганущина.

Як зазначив Ганущин, польські колеги дуже детально поділилися ходом великого трансєвропейського інфраструктурного проекту «Віа Карпатія» та іншими ініціативами пов‘язаними з концепцією «Європи Карпат».

Сусіди знову на високому рівні підтвердили готовність просувати з польського боку розвиток залізничного сполучення на вітці «Перемишль - Нижанковичі». Сума інвестицій необхідних з польського боку 14 млн.євро, і високі гості підтвердили готовність вкладати їх за умови, що Укрзалізниця зі свого боку має інвестувати в ремонт колії біля 45 млн.грн.

Ілюстративне фото

"Однак далі на нас чекав неприємний сюрприз. Пан Адамчик поінформував, що вчора українська сторона на офіційних перемовинах їх поінформувала, що відмовляється від планів будівництва М10 або «Львів - Краковець». Не знаю, хто саме з української сторони в делегації очолюваній міністром інфраструктури Владиславом Криклієм це сказав, але відмову підтвердили усі троє високих гостей.

Це звісно дуже поганий сигнал. З польського боку, вони зробили чимало з розбудови Е40 (продовження М10), з відгалуженнями. В розмові було навіть таке, що польська сторона шкодує за невиконання меморандумів і витрачені гроші на інфраструктуру в околицях «Краковець-Корчова», - зокрема зазначив Ганущин.

Як повідомив в коментарі Гал-інфоексміністр інфраструктури України Володимир Омелян: "Якщо це правда, то це некомпетентне і помилкове рішення".

Олександр Ганущин також повідомив, що вже найближчим часом ініціюватиме робочі зустрічі з керівництвом Укравтодору і Мінінфраструктури.

Доповнено.

Згодом, міністр інфраструктури України Владислав Криклій, на сторінці Ганущина спростував наведену інформацію

"Ніхто не відмовляється від М10. Дамо спростування цьому та особисто напишу пану Адамчику. Ми вчора з ними провели майже весь день і продуктивно попрацювали. Вони додали дозволів, що критично важливо, до поточного року", - зазначив Криклій.

В міністерстві також оприлюднили спростування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ