Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ганущина просять не використовувати «кодові слова»

Депутат від ВО «Свобода» Ігор Тенюх сьогодні, 10 жовтня, під час засідання сесії Львівської обласної ради звернувся до голови Львівської ради Олександра Ганущина з проханням припинити практику вживання «кодових слів» перед голосуванням, передає кореспондент Гал-інфо.

«Хочеться, щоб в залі припинили маніпулювати депутатами. Усі вже помітили, що коли вам потрібно, аби питання пройшло, ви говорите «Прошу підтримати». Натомість коли ви питання не підтримуєте, то говорите: «прошу визначитись». Не можна маніпулювати депутатами», - сказав Ігор Тенюх.

Він запропонував, щоб на наступних сесія Олександр Ганущин перед голосуванням питання просто оголошував: «Ставлю на голосування».

«Хочеться, щоб ви говорили лише цю одну фразу», - сказав Тенюх.

Своєю чергою під час брифінгу Олександр Ганущин заявив, що кожен депутат має на виступ з мотивів перед головування, і він цим правом користується.

«Це моє право, і ніхто його не відбере. Виступ з мотивів може тривати одну хвилину, я ж роблю це стисліше, чим значно економлю час. У нас мудрі депутати, і кожен здатний самостійно приймати рішення», - сказав Олександр Ганущин.

Додамо, що сьогодні на сесії депутати не підтримали три заяви від фракції ВО «Свобода». Перед кожним голосуванням Олександр Ганущин просив депутатів визначатися. Після провального голосування й було зроблено зауваження свободівця.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ