Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Газ буде дешевшим! Ціну на газ для ОСББ з даховими котельнями переглянули!

Депутати Самопомочі у Львівській міській раді отримали офіційну відповідь від Міністерства енергетики України щодо укладання договорів на постачання природного газу з ОСББ з даховими котлами.
Фото ілюстративне

"Дотепер ціна на гарячу воду залежила від того, хто грів ту воду: ОСББ чи місто. Ті ОСББ, які мали котельні на даху, - змушені були платити за газ майже в 5 разів більше, аніж інші. Ось це ми і намагались виправити. До Міністерства зверталися раніше і Львівська міська рада також минулого тижня зі схожим зверненням до Києва зверталися учасники Форуму ОСББ, що відбувався у Львові. Рада, що нас таки почули," - говорить авторка звернення, депутатка від Самопомочі Любов Давидович.

У листі-відповіді Міністерство погодилося, що ОСББ з даховими котельнями є непідприємницьким товариством і не мають на меті одержання прибутку. Так само визнали, що ОСББ мають право самостійно забезпечувати та утримувати свої будинки, зокрема і забезпечувати себе теплом. Тому трактувати їх як комерційне підприємство, як це робить закон зараз - неправильно.  

"Доопрацьовуючи законопроєкт у комітеті, ми відреагували на кілька проблем, які сформувались на газовому ринку в цей опалювальний сезон. Зокрема, для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків ми встановимо ціну газу, яка встановлена для населення -  7 420 грн. за тис куб. м (з ПДВ)", - повідомив під час обговорення законопроєкту член парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Жупанін.

Норма про дорівнювання ОСББ до категорії населення почне діяти відразу після підписання законопроєкту №2553 Президентом України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ