Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Газова залежність від Росії може послабитись

Найближчим часом ситуація з газовою залежністю України від поставок російського газу може суттєво змінитися.

Американська компанія планує вкласти значні ресурси в видобування газу в Західній Україні. Про це розповів Рибенчук Микола – заступник директора з питань зовнішньо-економічної діяльності ТОВ Українська Незалежна Геологічна Компанія, власником якої є американський інвестор – компанія VLAD LLC.

За словами Миколи Рибенчука, в 2015 українське підприємство на аукціоні отримало спеціальний дозвіл на користування надрами на Південно-Залужанській ділянці (Львівська область). Компанія залучила місцевих підрядників, які виконують технічні роботи на свердловині.

Крім цього, підприємство дійшло згоди із Західукрекологія, власником сусідньої Ортиницької площі на те, щоб розробляти це родовище.

Також Рибенчук заявив, що компанія вивчає ще ряд потенційних ділянок, а саме: Грабинська, Південно-Гаївська, Перепростинецька, Небилівська, Тисівська, Північно-Яворівська та Рудавецька площі які знаходяться в межах Західного Карпатського регіону.

– Компанія має потужний кадровий потенціал. Ми співпрацюємо з багатьма геологами. Впродовж останніх двох років ми вивчаємо геологічний потенціал західного регіону, – зазначив він.

Рибенчук вважає, що нарощування власного видобутку природного газу залишається ключовим питанням енергетичної безпеки держави. Також він додає, що іноземні інвестиції найбільше сприяють росту газовидобутку та зниженню залежності від імпорту блакитного палива.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ