Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Генерал-майор МВС РФ може очолити Інтерпол

Інтерпол може очолити генерал-майор МВС РФ . Про це на своїй Facebook сторінці повідомив Антон Геращенко.

"На саміті Інтерполу в ОАЕ триває боротьба української делегації на чолі з Міністром МВС Арсеном Аваковим за те, щоб не допустити обрання главою Інтерполу генерал-майора МВС РФ Олександра Прокопчука.

Є незаперечна інформація, що Олександр Прокопчук, головний кандидат на пост нового президента Інтерполу, є кадровим співробітником російської розвідки. В кінці 1980-х років він був співробітником першого відділу управління РТ ПГУ КДБ СРСР. Працював під прикриттям Інституту російської мови імені Пушкіна. Займався розробкою перспективної агентури серед студентів з США і Європи. У 1991 році переведений в 1-й (американський) відділ Першого Головного Управління КДБ (Стратегічна розвідка). З 2011 року Прокопчук очолив російське бюро Інтерполу. Саме в цей час Росія стала активно використовувати Інтерпол як інструмент переслідування неугодних осіб. 

Якщо Прокопчук буде обраний президентом Міжнародної поліцейської організації, це буде означати підпорядкування Інтерполу російським спецслужбам і остаточну дискредитацію цієї організації", - зазначає Геращенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ