Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Генерал-лейтенант Олександр Кривенко урочисто попрощався з прапором Нацгвардії

Фото Андрія Некрасова
Фото Андрія Некрасова
Фото Андрія Некрасова
Фото Андрія Некрасова
Фото Андрія Некрасова
Фото Андрія Некрасова
Фото Андрія Некрасова
Фото Андрія Некрасова
1/4
У Головному управлінні Національної гвардії України відбулася урочиста церемонія прощання першого заступника командувача НГУ (начальник штабу) генерал-лейтенанта Олександра Кривенка з прапором Нацгвардії у зв’язку зі звільненням з військової служби, повідомили 7 грудня у прес-службі НГУ.

"Сьогодні важливий день у моєму житті, сьогодні закінчується моя служба у погонах. Я віддав військові службі 45 років і вдячний долі, що пройшов цей великий шлях життя, пишаюся цим. Я щасливий, що брав безпосередню участь у створені Національної гвардії України, служив у першій Національній гвардії і створював другу. Я вдячний всім офіцерам, які служили поруч зі мною і допомагали якісно виконувати свій службовий обов’язок", - сказав він під час прощання з прапором в Головному управлінні Національної гвардії України.

Олександр Васильович подякував за підтримку своїй родині, яка також була присутня на урочистій церемонії.

"Я впевнений, що Україна буде незалежна. Впевнений, що офіцери Національної гвардії за любих обставин виконають свій службовий обов’язок", - наголосив він.

У свою чергу командувач Національної гвардії України генерал-полковник Юрій Аллеров відзначив, що генерал-лейтенант Олександр Кривенко своє життя присвятив служінню Батьківщині. Служив на всіх посадах від командира взводу до першого заступника командувача НГУ.

"Олександр Васильович знає, що таке війська, що таке солдат. Досить чітко і тонко розуміє роботу штабу – органу, який відповідає за управління, планування та контроль. Ціла плеяда офіцерів виросла під його керівництвом. З перших годин російської агресії проти України він був на передовій. Можливо, не все знає дружина і діти, але в ті часи він був у Слов’янську, в Маріуполі і в багатьох інших гарячих місцях. Я рахую, що його служіння повинно бути прикладом для багатьох із нас. Тому наша шана має бути відображена в продовжені тієї справи, яку він робив", - переконаний командувач НГУ.

Юрій Аллеров відмітив також вагомий внесок Олександра Васильовича як людини-науковця. Будучи кандидатом юридичних наук, доцентом, сьогодні він вчить офіцерів захищати своїх підлеглих у правовому полі.

Командувач НГУ подякував Олександру Кривенку за віддану службу і висловив надію, що його служіння Національній гвардії і Україні не завершиться після офіціальної церемонії прощання з прапором.

Нагадаємо, на підставі Указу Президента України №364/2018 від 10 листопада 2018 року Олександра Кривенка було звільнено з посади першого заступника командувача Національної гвардії України та зараховано в розпорядження командувача Національної гвардії України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ