Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Геннадій Зубко: Країни ЄС демонструють проукраїнську позицію

Як повідомили у прес-службі Віце-прем’єр-міністра України, Європейський міні-саміт, який відбувся 20 березня за участі Президента України, об’єднав трьох президентів – Ради Європи, Європарламенту і Єврокомісії – у питанні підтримки України.

Сьогодні не тільки Україна демонструє прагнення до європейської інтеграції через внесення змін до Конституції і проведення реформ, а й країни ЄС займають проукраїнську позицію. Про це наголосив у коментарі ТК ʺПрямийʺ Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

ʺКлючові питання зустрічей – запровадження нових санкцій стосовно Росії, звільнення українських моряків з російського полону та підтримка ЄС свободи судноплавства в Азовському морі. Була конструктивна розмова і з питань підтримки Азово-Чорноморського регіону України у впровадженні інфраструктурних проектів: залізничного та автомобільного сполучення, підтримки критичної інфраструктури, і що є головним – соціально-економічної підтримки регіону. Також важливим є вчорашнє обговорення реформ, які впроваджує Україна. Ми отримали дуже позитивну оцінку реформ щодо дерегуляції, децентралізації, впровадження нових соціальних стандартів для громадянʺ, – зазначив Геннадій Зубко.

Урядовець повідомив, що за результатами зустрічей була досягнута домовленість про підписання Україною і ЄС договору щодо реалізації другої фази програми ʺU-LEAD з Європоюʺ. Це сприятиме не тільки об’єднанню громад, а й проведенню активних секторальних реформ в освіті, охороні здоров’я, наданні адміністративних і безпекових послуг.

ʺМова йшла й про підтримку України у її прагненні до енергонезалежності і впровадженні Фонду енергоефективності. І мені було дуже приємно почути від єврокомісара Йоганнеса Гана, що досвід України з впровадження інструментів з енергоефективності буде реплікований в Грузії й інших країнах. А це вже дає нам можливість говорити – Україна робить успішні кроки, які можуть продемонструвати цей успіх не тільки всередині країни, а й на міжнародному рівніʺ, – підкреслив Геннадій Зубко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ