Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Геннадій Зубко: Мінрегіон продовжує дерегуляцію у будівництві

Як інформує прес-служба Віце-прем’єр-міністра України, Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко прокоментував прийняття урядової постанови про дерегуляцію у будівництві.

Ми спрощуємо процедури розробки та зміни державних будівельних норм, робимо їх максимально прозорими та публічними. Ми пришвидшили процедури - з 1,5 року до 10 місяців. Також відтепер до них буде максимально залучатись громадськість – як фізичні особи, так і юридичні. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи прийняття відповідної урядової постанови.

ʺГармонізація державних будівельних норм зі стандартами ЄС та оптимізація процедури і строків їх опрацювання, дозволить зробити їх менш зарегульованими. Ключовий акцент на публічність і прозорість. Відтепер, технічне завдання на розробку ДБН формуватиметься з залученням пропозицій від громадськості. Також ми зменшуємо етапність розробки ДБН, що дозволить пришвидшити їх перегляд і виключити корупційну складовуʺ, - зазначив Геннадій Зубко.

На сьогодні в Україні діє 181 ДБН, з яких 63 були прийняті ще за часів Радянського Союзу. З 2015 року, Мінрегіоном було переглянуто біля 50 ДБН і внесено 526 змін до чинних.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ