Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Геннадій Зубко: У штабі ДСНС затвердили новий План протидії пожежам

Як повідомили у прес-службі Віце-прем’єр-мінстра України, 2019 рік вже став більш пожежонебезпечним, ніж минулі роки.

За рік зазвичай відбувається до 30 тисяч пожеж, де вогонь покриває до 20 тис. га. У цьому ж році - понад 14 тисяч пожеж, які охопили вже 15 тис. га. Це приблизно половина щорічної кількості. І це тривожний сигнал. Тому я звертаю увагу всіх підрозділів ДСНС на місцях, ОМС, а також Мінагрополітики і Мінприроди в областях для спільного об’єднання їх зусиль у попередженні і подоланні пожеж.

На цьому на засіданні оперативного штабу ДСНС наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

ʺСьогодні необхідно кардинально підсилювати роботу щодо пожежної безпеки, враховуючи те, що зазвичай вони відбуваються не без втручання людського фактора. З початку року на пожежах вже загинула 21 людина. І це пов’язано з самовільним спаленням сміття, небезпечним поводженням з вогнем як на присадибних ділянках, так і у полі чи лісі. Тому спільно з ДСНС ми відкоригували План протидії загрозам та реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з пожежамиʺ, – зазначив Геннадій Зубко.

За його словами, насамперед, до виконання плану мають бути задіяні підрозділи ДСНС, ОДА, частини ЗСУ, де є території військових полігонів, територіальні підрозділи ЦОВВ.

ʺОкремим питанням є посилення уваги щодо зон відпочинку українців. Найбільше пожежонебезпечних ситуацій цього року відбувалося у Київській, Івано-Франківській і Дніпропетровській областях. Ці три області мають найбільшу кількість пожеж, тому я ще раз хотів би звернути увагу щодо готовності, координації та співпраці на місцях у першу чергу в цих областяхʺ, – підкреслив Геннадій Зубко.

Серед ключових завдань Плану:

  • Координація і максимальна готовність до оперативного реагування всіх органів: підрозділів ДСНС, Мінагрополітики, Мінприроди, Мінінфраструктури, Міноборони, Держприкордонслужби, Держлісагентства, Держводагентства та ОДА.
  • Максимальна готовність пожежних підрозділів лісокористувачів, ОТГ, добровільної та відомчої пожежної охорони до реагування, готовність необхідної техніки та засобів.
  • Цілодобовий моніторинг ситуації у природних екосистемах, особлива увага – до зони відчуження.
  • Посилення протипожежного захисту складів боєприпасів.
  • Забезпечення підтоплення торфовищ і утримання їх у зволоженому стані
  • Проведення місцевих комісій ТЕБ та НС на рівні ОДА.
  • Роз’яснювальна робота серед населення із залученням ЗМІ щодо дотримань правил пожежної безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ