Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Генпрокуратура передала ЗСУ понад 52 млн, арештованих у російського Greenfield

Подільська окружна прокуратура Києва в межах розслідування у кримінальному провадженні на користь Збройних Сил України передала понад 52 млн грн арештованих коштів.
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Про це повідомили у пресслужбі Офісу генерального прокурора України. 

Зокрема слідство встановило, що в місті Києві та на території інших регіонів України здійснюють діяльність підприємства, які займаються виробництвом і продажем чаю. Кінцевими бенефіціарними власниками компаній є резиденти РФ.

Діяльність цих компаній та підконтрольних їм суб’єктів господарювання досліджується на предмет причетності до фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, та привласнення майна (ч. 2 ст. 110-2, ч. 5 ст. 191 КК України).

За клопотанням окружної прокуратури банківські рахунки цих товариств заарештовано, а 52 млн грн, розміщені на них, передано на користь Збройних Сил України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється за матеріалами Центрального апарату СБУ.

Як пише Економічна правда, прокуратура не вказує назву компанії, але, відповідно до реєстру, йдеться про ТОВ "Орімі Україна" (змінила назву на "ТС Трейд").

"Орімі Україна" є виробником чаю та натуральної кави — продукція випускається під такими зареєстрованими в Україні торговельними марками, як "Greenfield", "TESS", "Принцеса Гіта", "Принцеса Канді", "Принцеса Нурі" та "Принцеса Ява", "Jardin", "Piazza del Caffe" та "Жокей".

Компанія належить родичці російського бізнесмена — Вероніці Касьяненко.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ